Počelo odbrojavanje do početka Godine vjere

U povodu proslave 50 godina od Drugog vatikanskog koncila, papa Benedikt XVI. proglasit će 11. studenog Godinu vjere. Cilj je da to bude vrijeme u kojem će katolici proučavati i nanovo otkrivati vjeru. Na službenoj internetskoj stranici Godine vjere pokrenut je sat koji odbrojava do njezina početka.
srijeda, 08. kolovoza 2012. u 00:00

U povodu proslave 50 godina od Drugog vatikanskog koncila, papa Benedikt XVI. proglasit će 11. studenog  Godinu vjere. Cilj je da to bude vrijeme u kojem će katolici proučavati i nanovo otkrivati vjeru.

Na službenoj internetskoj stranici Godine vjere pokrenut je sat koji odbrojava do njezina početka. Stranicu je pokrenulo Papinsko vijeće za novu evangelizaciju te je zapravo mjesto okupljanja za sve sudionike.

Tu su objavljene i glavne poruke Svetoga Oca, uključujući njegovo pismo 'Porta Fidei' u kojem poziva na Godinu vjere. Na stranici su također objavljeni i originalni tekstovi s Drugog vatikanskog koncila na 12 jezika te on-line katekizam.

Kalendar ukazuje najbitnija događanja diljem svijeta. Godina vjere može se pratiti i putem društvenih mreža.

Sveti Otac se nada da će Godina vjere, koja započinje 11. listopada 2012. a traje do 24. studenog 2013. pridonijeti "povratku Božje prisutnosti u svijetu i dati čovjeku pristup vjeri te mu omogućiti da vjeruje Bogu koji nas, u Isusu Kristu, voli do samog kraja“.

Izvor: romereports/Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.