Poziv na obilježavanje Dana, molitve, posta i djela ljubavi

Papinsko vijeće za međureligijski dijalog objavilo je prilagođeni tekst poziva Visokog odbora za ljudsko bratstvo na obilježavanje Dana molitve, posta i djela ljubavi u četvrtak 14. svibnja.
Autor: pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R. Photo: Pxfuel ponedjeljak, 11. svibnja 2020. u 17:41

Na inicijativu Visokog komiteta za ljudsko bratstvo i poticaj pape Franje, upućen u nedjelju, 3. svibnja ove godine, Papinsko vijeće za međureligijski dijalog pozvalo je vjernike svih religija i ljude dobre volje da se 14. svibnja 2020. molitvom, postom i dobrim djelima duhovno sjedine te na taj način povjere Bogu naša nastojanja u obrani od zaraze koronavirusom. Tom prigodom nisu predviđene nikakve zajedničke javne manifestacije, nego će svaki vjernik nastojati sabrati se u vlastitoj nutrini, pred Bogom i savješću.

Navedenog dana, piše Papinsko vijeće za međureligijski dijalog, bit ćemo sjedinjeni u svijesti zajedničke vrijednosti molitve, posta i dobrih djela kao svjedočanstva veličine vjere u Boga koja ujedinjuje razjedinjena srca i uzdiže ljudski duh, kako naglašava Deklaracija o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički suživot.

- Sadašnji trenutak nije vrijeme ravnodušnosti, egoizama i podjela, jer cijeli svijet trpi i treba se sjediniti u sučeljavanju s pandemijom - podsjeća papa Franjo.

Inicijativi će se u Hrvatskoj među ostalima pridružiti i muslimani koji će, po riječima muftije Aziza Hasanovića, svoj ramazanski post i molitvu navedenog dana sjediniti sa svima u svijetu koji nastoje vjernički odgovoriti na opasnost koronavirusa.

 

Da biste komentirali, prijavite se.