S Marijom i Isusom u novu godinu

U svom nagovoru Papa okupljene je podsjetio da možemo promatrati Božje lice, koje se učinilo vidljivim, objavljivanjem u Isusu: On je vidljiva slika nevidljivog Boga.
nedjelja, 01. siječnja 2012. u 00:00

Benedikt XVI. se nakon Angelusa tradicionalno obratio hodočasnicima okupljenima u Vatikanu u nedjelju, 1. siječnja  2012. U svom nagovoru Papa okupljene je podsjetio da možemo promatrati Božje lice, koje se učinilo vidljivim, objavljivanjem u Isusu: On je vidljiva slika nevidljivog Boga.

„I to zahvaljujući Djevici Mariji, čiji danas slavimo najveći naslov, kojim ona na jedincat način sudjeluje u povijesti spasenja: ona je naime Majka Božja. U njezinu krilu Sin Svevišnjega uzeo je naše tijelo i mi možemo promatrati njegovu slavu (usp. Iv 1, 14), osjetiti prisutnost Boga s nama“, nadodao je Sveti Otac.

Potom se osvrnuo na proslavu 45. Svjetskog dana mira. U poruci koju je uputio državnim vođama, predstavnicima naroda i svim ljudima dobre volje, a koja je naslovljena "Odgajati mlade za pravdu i mir", dozvao je u svijest koliko je nužno i prijeko potrebno pružiti novim naraštajima prikladne odgojne putove za cjeloviti odgoj osobe, uključujući moralnu i duhovnu dimenziju.

Kako je rekao Papa, u poruci je htio istaknuti, na poseban način, važnost odgajanja za vrijednosti pravde i mira.

„Mladi s određenom tjeskobom gledaju na budućnost, očitujući aspekte svoga života koji zaslužuju pozornost, kao što su: 'žele steći naobrazbu koja će ih ozbiljnije pripremiti da se nose sa stvarnošću u kojoj žive; uviđaju koliko je teško zasnovati obitelj i pronaći stalno radno mjesto; pitaju se mogu li dati stvarni doprinos svijetu politike, kulture i ekonomije kako bi izgrađivali društvo koje će imati ljudskije i solidarnije lice'.“

Na kraju je pozvaosve da strpljivo i postojano traže pravdu i mir, da njeguju osjećaj za ono što je ispravno i istinito. Sveti Otac je poručio da mir nije nikada do kraja postignuto dobro, nego cilj kojem svi moramo stremiti i za kojeg svi moramo raditi.

Da biste komentirali, prijavite se.