Tišina je bitna za slušanje Božje riječi

U svom tjednom uvodniku u „Octava Dies“, emisiji na Vatikanskoj televiziji koja prati događanja vezana uz Papu, otac Federico Lombardi, vatikanski glasnogovornik, osvrnuo se na potrebu tišine na koju je u nekoliko navrata upozorio Benedikt XVI.
ponedjeljak, 17. listopada 2011. u 00:00
U svom tjednom uvodniku u „Octava Dies“, emisiji na Vatikanskoj televiziji koja prati događanja vezana uz Papu, otac Federico Lombardi, vatikanski glasnogovornik, osvrnuo se na potrebu tišine na koju je u nekoliko navrata upozorio Benedikt XVI., objavio je 15. listopada Vatikanski radio. Podsjetio je da je 29. rujna objavljena tema promišljanja za idući Svjetski dan društvenih komunikacija: „Tišina i Riječ: put evangelizacije“. 
 
„Samo je nekoliko dana kasnije, točnije 9. rujna Papa posjetio kartuzijanski samostan u Kalabriji gdje je molio s redovnicima, na posebnom mjestu, gdje je – kako je rekao poglavar – 'stoljećima upaljena svjetiljka molitve u tišini i tami', istaknuo je o. Lombardi.  
 
Nadalje, zaključuje da ne dolazi do suprotstavljanja zajedništvu tišine i riječi, molitve i objave nadodavši: „Tišina je bitna da se čuje Riječ i prihvati, zvuk Riječi bolje se razumije ako je prihvaćena u tišini."
 
Smatra da ljude - koji žive u suvremenom svijetu, a koji su zaokupljeni bukom: fizičkom i psihičkom - život redovnika nadahnjuje na želju za ritmom i ravnotežom života koji je nestao prošlosti. „Mnogi zasigurno osjećaju potrebu za tišinom u kojoj bi osjetili duhovnu atmosferu.“ 
 
„Dok razmišljamo o novoj evangelizaciji i njezinim porukama, ne smijemo zaboraviti na plodove osluškivanja. Temelj toga je tišina, punina realnosti Božjeg života“, poručio je vatikanski glasnogovornik. 
 
Izvor: Vatikanski radio
Da biste komentirali, prijavite se.