Umjetnost i vjera: Svećenik za Vas!

Katolička crkva poučava da put prema Bog može biti i preko umjetnosti. A kako bi pomogli posjetiteljima u snalaženju kroz Vatikanske muzeje, za tu funkciju određena su dva svećenika. Ili, svi oni koji to žele, mogu samo razgovarati s njima, donosi američka Katolička izvještajna agencija. „Umjetnost i vjera – Svećenik za Vas“ – napisano je na znaku pored mjesta kojeg su 1. kolovoza zauzeli svećenik iz Toga i svećenik iz Nigerije.
ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. u 00:00

Katolička crkva poučava da put prema Bog može biti i preko umjetnosti. A kako bi pomogli posjetiteljima u snalaženju kroz Vatikanske muzeje, za tu funkciju određena su dva svećenika. Ili, svi oni koji to žele, mogu samo razgovarati s njima, donosi američka Katolička izvještajna agencija (Catholic News Service, CNS).

„Umjetnost i vjera – Svećenik za Vas“ – napisano je na znaku pored mjesta kojeg su 1. kolovoza zauzeli svećenik iz Toga i svećenik iz Nigerije.

Kako je otkrio biskup Giuseppe Sciacca, glavni tajnik Vatikanske uprave, ova pastoralna inicijativa pokrenuta je zbog Godine vjere koja započinje sredinom listopada ove godine.

Zbog tisuća posjetitelja koji svakodnevno prolaze kroz Vatikanske muzeje, „odlučilli smo ponuditi diskretnu prisutnost svećenika za one koji požele s njima razgovarati ili im je potreban savjet. Tko zna, možda netko poželi i ispovijediti se“, istaknuo je.

„Umjetnost je put ka ljepoti i istini, znači i Bogu“, nadodao je biskup Sciacca.

Mons. Paolo Nicolini, v.d. direktora Vatikanskih muzeja, pojasnio je da Vatikan ovu novu dužnost naziva eksperimentalnom zato što je ovaj pothvat nešto „potpuno novo“. 

No, Vatikanski muzeji redovito su inovativni u komunikaciji s posjetiteljima te pronalaze nove načine kako bi javnosti predstavili svoje kulturno bogatstvo. Tako se u njihovim prostorijama prikazuju multimedijalni filmovi i razne prezentacije.

Izvor: CNS/Laudato

Da biste komentirali, prijavite se.