[VIDEO] Papina molitvena nakana za listopad: Za misionarsko 'proljeće' u Crkvi

Papa po običaju svakog mjeseca objavljuje video poruku u kojoj detaljno opisuje njegovu molitvenu nakanu za tekući mjesec.
Autor: vaticannews.va/laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com srijeda, 02. listopada 2019. u 11:23

Papa Franjo objavio je video poruku u kojoj iznosi svoju molitvenu nakanu za listopad, a to je da dah Duha Svetoga potiče novo misijsko proljeće u Crkvi.

Papa po običaju svakog mjeseca objavljuje video poruku u kojoj detaljno opisuje njegovu molitvenu nakanu za tekući mjesec. Nakana za ovaj mjesec glasi:

"Danas je potreban novi poticaj misijskom djelovanju Crkve kako bi se suočio s izazovom naviještanja Isusa i njegove smrti i uskrsnuća. Dosezanje perifernih područja - ljudskih, kulturnih i religijskih okruženja još uvijek stranih evanđelju: to je ono što nazivamo „missio ad gentes“. Moramo se također sjetiti da je molitva srce Crkvene misije. U ovom Izvanrednom misionarskom mjesecu molimo se da Sveti Duh stvori novo misijsko „proljeće“ za sve one koji su kršteni i poslani od Kristove Crkve.

Papina svjetska molitvena mreža apostolstva molitve razvila je inicijativu "Papin video" kako bi pomogla u širenju molitvenih nakana po svijetu u odnosu na izazove s kojima se suočava čovječanstvo. 

Da biste komentirali, prijavite se.