Vatikan upozorava: Brinimo o starima, oni su najugroženiji u ovoj krizi

U pismo stoji kako stariji, kojima mlađi naraštaji duguju veliku zahvalnost, trenutačno plaćaju najvišu cijenu pandemije.
Autor: ika.hkm.hr/Laudato/D.T. Photo: aleteia.org/Laudato/ srijeda, 08. travnja 2020. u 08:56
Dikasterij za laike, obitelj i život objavio je pismo u kojem upozorava da se 'ne smije napustiti starije jer u samoći koronavirus ubija još više', a prenosi Vatican News.
 
- Mora se učiniti sve što je moguće da bi se ublažila napuštenost, a u ovim okolnostima to bi moglo značiti i spašavanje života. U nekim se domovima za umirovljenike i palijativnim ustanovama događaju tragedije. Mora biti jasno da spašavanje života starijih ljudi koji žive u umirovljeničkim domovima ili su sami i bolesni ima jednaki prioritet kao spašavanje bilo koje druge osobe - upozorava se u dokumentu.
 
U pismo stoji kako stariji, kojima mlađi naraštaji duguju veliku zahvalnost, trenutačno plaćaju najvišu cijenu pandemije. Naglašeno je kako statistike pokazuju da je više od 80 posto preminulih od Covid-19 u Italiji bilo starije od 70 godina.
 
- Stoga upravo Crkva mora pronaćinove i kreativne načine kako starim ljudima koji žive sami pružiti nužnu podršku, pomoć i blizinu - poručuju iz Dikasterija za laike, obitelj i život.
Da biste komentirali, prijavite se.