Vjera u Krista temelj je za život

Vjera u Isusa Krista nije neka ideja, nego susret sa živom Osobom koja daje smisao našem životu, istaknuo je papa Benedikt XVI. u Castel Gandolfu. Potaknuo je vjernike da se ne prepuste da ih u potpunosti zaokupe svakodnevne brige. U danima bremenitim problemima, ne zaboravimo produbljivati svoj odnos s Gospodinom, poručio je Papa i dodao kako nas Isus poziva da se ne zaustavimo na posve ljudskom obzoru, nego da se otvorimo Božjem obzoru, obzoru vjere.
ponedjeljak, 06. kolovoza 2012. u 00:00

"Vjera u Isusa Krista nije neka ideja, nego susret sa živom Osobom koja daje smisao našem životu", istaknuo je papa Benedikt XVI. u nagovoru prije molitve Anđeo Gospodnji u Castel Gandolfu. Papa je potaknuo vjernike da se ne prepuste da ih u potpunosti zaokupe svakodnevne brige. "U danima bremenitim problemima, ne zaboravimo produbljivati svoj odnos s Gospodinom", poručio je Papa i dodao kako nas Isus poziva da se ne zaustavimo na posve ljudskom obzoru, nego da se otvorimo Božjem obzoru, obzoru vjere.

Komentirajući misno evanđelje, koje pripovijeda kako je mnoštvo naroda tražilo Isusa jer je učinio čudesne znakove, Papa je istaknuo da Gospodin želi narodu pomoći da se izdigne iznad neposrednog zadovoljenja vlastitih materijalnih potreba, premda je i to važno, Isus želi da se otvore obzoru življenja koji nije samo jednostavna briga za svakodnevnu hranu, odjeću i karijeru, Isus govori o neprolaznoj hrani, a koja se treba tražiti i prihvatiti.

"Isus ne daje nešto, on daje Sebe: On je pravi kruh sišao s neba. Ali se Isus, pravi kruh života, koji zasićuje našu glad za smislom, istinom, ne može zaraditi ljudskim trudom, darovan nam je kao dar ljubavi Božje, a vjera u Njega temelj je da bi se imao život", objasnio je Benedikt XVI., a prenosi Radio Vatikan.

Izvor: rv

Da biste komentirali, prijavite se.