Započelo 31. apostolsko putovanje pape Franje

Pod geslom 'Nada, mir i pomirenje'
Autor: IKA/Laudato/J.B. Photo: Vatican Media srijeda, 04. rujna 2019. u 09:36

Danas je započelo 31. apostolsko putovanje pape Franje izvan Italije na kojem će posjetiti tri zemlje jugoistočne Afrike: Mozambik, Madagaskar i Mauricijus.

Zrakoplov kojim Papa putuje u Afriku poletio je iz Rima jutros oko 8 sati, a u Mabuto, glavni grad Mozambika, prvo odredište putovanja, sletjet će oko 18:30 sati, nakon nešto više od deset sati leta, javlja IKA. Osim Mozambika Sveti će Otac na svom apostolskom pohodu Africi posjetiti također Madagaskar i Mauriciju.

Prije nego će napustiti Vatikan susreo se sa skupinom od 12 migranata porijekom iz triju afričkih zemalja koje će posjetiti na ovome putovanju. U pratnji migranata bio je milostinjar kardinal Konrad Krajewski.

U poruci na Twitteru uoči putovanja Papa je pozvao sve da mu se pridruže molitvi 'da Bog, Otac sviju, učvrsti u čitavoj Africi bratsko pomirenje, jedinu nadu za čvrsti i trajni mir'.

U zračnoj luci Maputa Papu će dočekati predsjednik Mozambika Filipe Nyusi. Nakon svečanosti dobrodošlice Papa će otići u apostolsku nuncijaturu. Drugog dana pohoda, u četvrtak 5. rujna Papa će boraviti u kurtoaznom posjetu Predsjedniku, susresti se s predstavnicima građanskih vlasti i Diplomatskog zbora, a u prijepodnevnim satima na programu je još međureligijski susret s mladima. U popodnevnim satima Papa će se susresti s biskupima, redovnicima i redovnicama, posvećenim osobama, bogoslovima i sjemeništarcima, vjeroučiteljima i animatorima te posjetiti Dom 'Matej 25' u kojem se pruža pomoć mladima i djeci s ulice.

 

Da biste komentirali, prijavite se.