Zbog snijega Papa morao otkazati audijenciju

Neuobičajeno hladno vrijeme u Rimu utječe i na Papin raspored. Naime, zbog veće količine snijega i zbog neočišćenih prometnica, morala je biti otkazana za subotu planirana opća audijencija sedam tisuća članova Misijske službe mladih "Sermig".
nedjelja, 05. veljače 2012. u 00:00

Neuobičajeno hladno vrijeme u Rimu utječe i na Papin raspored. Naime, zbog veće količine snijega i zbog neočišćenih prometnica, morala je biti otkazana za subotu planirana opća audijencija sedam tisuća članova Misijske službe mladih "Sermig". Dolazak u Rim bilo je nemoguće organizirati, jer je snijeg pao u petak, nastavljajući i dalje povremeno padati i zadržavajući se na tlu.

Slični vremenski uvjeti u Rimu su bili i početkom 1986. I tada se snijeg dugo zadržao na tlu.

Javni gradski prijevoz gotovo je obustavljen, a stanje u prometu pogoršala su i brojna stabla koja su pod težinom snijega pala na ceste. Tek mali broj automobila ima zimske gume, a rijetki se vozači služe lancima za snijeg. Rimljani i turisti iskoristili su subotnje jutro za šetnju do Trgu svetoga Petra ili do Koloseuma da bi fotoaparatima ovjekovječili neuobičajeni rimski bijeli pokrivač.

Izvor: IKA

Da biste komentirali, prijavite se.