Novi film o Isusu Kristu

Od početaka filma, deseci redatelja prikazali su Isusov život na velikom platnu. Njima se pridružuje i španjolski redatelj Óscar Parra de Carrizosa sa svojim najnovijim filmom „Trn Božji“.
Autor: romereports.com Photo: losreyesdelmando.files.wordpress.com ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 18:14

„Iako postoji više od 150 filmova o Isusu, 'Trn Božji' daje karakterističnu perspektivu koja do sada nije viđena na velikom ekranu. Blizu je povijesnom prikazu Isusa, Isusa o kojem govorimo u faktografskom smislu, ali bez isključivanja vjere“, govori redatelj Óscar Parra de Carrizosa.

Film prikazuje tri godine propovijedanja Isusa iz Nazareta, iz perspektive apostola. Redatelj je htio prikazati Isusa i kao Boga i kao čovjeka.

„Isus u 'Trnu Božjem' je nasmiješeni Isus, Isus koji se smije. On je Krist koji živi u zajedništvu s apostolima, koji su naposljetku njegovi prijatelji. On je Krist i čovjek, on je čovjek i pravi Bog. No kao pravi čovjek on je Krist koji uistinu trpi“, objašnjava redatelj.

Te njegove dvije naravi, božanska i ljudska, pojavljuju se u scenama poput ove koja prikazuje uskrsnuće njegovog prijatelja Lazara.

„Uklonite kamen.“
„Gospodine, on je pokopan četiri dana i već se raspada.“
„Zar vam nisam rekao da ćete, ako vjerujete, vidjeti slavu Božju? Petre, Ivane, Jakove, pomozite im ukloniti kamen!“

Neke od scene snimljene su u Kafarnaumu. Štoviše, kreatori filma posvetili su pozornost i najmanjim detaljima. Na primjer, u sceni iz Posljednje večere, posuđe je karakteristično baš za doba u kojem se odvija radnja filma.

Film se počeo prikazivati 27. ožujka i sigurno će mnogima pomoći doživjeti Uskrs na još dublji način.
 

Da biste komentirali, prijavite se.