Talijanski svećenik mijenja Crkvu za bolnicu: 'To je sad moj oltar'

Naime, prije nego je odlučio odgovoriti na Božji duhovni poziv, Debbi je radio kao liječnik.
Autor: laudato.hr/D.R. Photo: avvenire.it četvrtak, 19. ožujka 2020. u 15:08
Don Alberto Debbi je talijanski katolički svećenik, župni vikar u mjestu Correggio koje je zahvaćeno koronavirusom. No, od jučer je svoje pastoralne aktivnosti zamijenio bolnicom.

Naime, prije nego je odlučio odgovoriti na Božji duhovni poziv, Debbi je radio kao liječnik. Budući da su zbog zdravstvene krize talijanski biskupi obustavili dijeljenje svih sakramenata za vjernike, on se stavio na raspolaganje bolnici do kraja travnja. Tako će svoje znanje staviti u službu onima koji svakodnevno liječe zaražene osobe.

Kako piše Gazzetta di Reggio Emilia, 44-godišnji Debbi je studij medicine završio 2001. godine u Modeni te se specijalizirao za plućne bolesti. Upravo je koronavirus uzrok respiratornih, odnosno plućnih bolesti. 
 
- Od srijede ću ponovno započeti raditi kao liječnik u Bolnici Sassuolo, na Odjelu za pulmologiju, u centru za COVID-19. Mislim da se u ovom teškom i bolnom vremenu trebamo staviti na raspolaganje sa svim onim što imamo. Liječnički poziv još živi u meni i sada me više no ikad tjera da se darujem za druge. Zahvaljujem biskupu i don Sergiu koji su mi dali dopuštenje. Nastavit ću moliti i slaviti svetu misu za sve vas. Sada, kako mi je rekao jedan prijatelj, moj je oltar bolesnički krevet. Hrabro! - kazao je svojim župljanima pojašnjavajući svoj izbor.

 
Da biste komentirali, prijavite se.