Zaklada fra Mladen Hrkać raspisala je natječaj za dodjelu nagrade za volontera godine

Prijave se zaprimaju do 25. studenog 2019.
Autor: IKA/Laudato/M.P. Photo: Facebook petak, 01. studenog 2019. u 13:07

Zaklada fra Mladen Hrkać poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske da podnesu prijave s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja za dodjelu Nagrade ''Gordana Jelić'' za volontera 2019. godine.
 
Nagrada se dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2019. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva.
 
Nagrada će se dodijeliti u 2 kategorije:
1. Nagrada za volontera/volonterku 2019. godine u Bosni i Hercegovini
Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:
a) koja je volontirala na području Bosne i Hercegovine
b) koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Bosne i Hercegovine (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati
 
2. Nagrada za volontera/volonterku 2019. godine u Republici Hrvatskoj
Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:
a) koja je volontirala na području Republike Hrvatske
b) koje je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Republike Hrvatske (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati.
 
Ime dobitnika Nagrade ''Gordana Jelić'' za Volontera 2019. godine biti će objavljeno 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.
 
Svečana dodjela Nagrade biti će održana u nedjelju 15. prosinca, na obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu humanitarne udruge ''Fra Mladen Hrkać“ ostavilo velik i iznimno značajan trag.
 
Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predložiti kandidate za nagradu tako što će ispuniti Obrazac za nominacije za Volontera 2019. godine i isti dostaviti na jedan od načina:
- e-mailom na info@humh.ba
- poštom ili osobno (u zatvorenoj omotnici s naznakom 'Volonter 2019. godine – Nagrada ''Gordana Jelić'' ) na jednu od adresa:
Zaklada fra Mladen Hrkać, Trg Stjepana Radića 3, 10000 Zagreb, R. Hrvatska;
Zaklada fra Mladen Hrkać, Fra Didaka Buntića 72, 88220 Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina.
 
Prijave se zaprimaju do 25. studenog 2019. do 16 sati (za prijave koji se dostavljaju osobno) i do 23:59 sati za prijave koje se dostavljaju e-mailom ili poštom.
 
Obrazac za nominacije se nalazi se na sljedećoj poveznici.
 

Da biste komentirali, prijavite se.