Papin pohod Libanonu u 2012. je moguć

Pohod Benedikta XVI. Libanonu u drugom dijelu godine jako je moguć, rekao je vatikanski glasnogovornik.

papa-benedikt2.jpg
Objavljeno:
 
24.01.2012 00:00

Pohod Benedikta XVI.  Libanonu u drugom dijelu godine jako je moguć, rekao je vatikanski glasnogovornik. Papa bi trebao posjetiti tu zemlju kako bi donio dokument apostolsku postsinodalnu pobudnicu kao plod rasprave koja se održala u listopadu prošle godine na Bliskom istoku.

„U kontekstu publikacije sinodalnog dokumenta, vrlo je vjerojatno i razumljivo da će Papa pohoditi Libanon kako bi dostavio svoju poruku“, rekao je vatikanski glasnogovrnik o. Federico Lombardi jučer za agenciju EWTN News.

„Libanon je svakako zemlja koja je željna prisutnosti Svetoga Oca. S obzirom na to da je Papa već bio u Svetoj zemlji, Libanon se trenutno nalazi kao opcija da ga ugosti“, istaknuo je o. Lombardi.

Više od četvrtine stanovništva u Libanonu su katolici. Blaženi Ivan Pavao II. pohodio je Libanon 1997. godine kako bi potpisao apostolsko postsinodalno pismo „Nada za Libanon“.  

Izvor: EWTN News

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan