Kardinal Puljić do daljnjega ostaje vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Puljić do daljnjega ostaje vrhbosanski nadbiskup

Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje – kazao je kardinal Puljić. 

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
PIXSELL
Objavljeno:
 
30.10.2020 07:16

 

Papa Franjo u četvrtak 29. listopada poslao je kardinalu Vinku Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa 'dok se drukčije ne odluči', prenosi nedjelja.ba. 

Prema ustaljenom načinu crkvene korespondencije, Sveti Otac, nakon što mu je vrhbosanski nadbiskup, navršivši 75 godina života 8. rujna 2020. predao 'odreknuće od službe' (usp. Kan 401 § 1.), odgovorio je da kardinal Vinko nastavlja sa službom 'donec aliter provideatur' – 'dok se drukčije ne odluči'.

Papin odgovor išao je redovitim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

U svome osvrtu za Katolički tjednik nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, kazao je: 'Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava ponudio Papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim tko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac prije je reagirao, i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje.'

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: