''Sretan ti Uskrs'' – naziv je nove domoljubne uskrsne pjesme VIS-a ''Veritas aeterna'' u suradnji sa splitskim poznatim pjevačima

''Sretan ti Uskrs'' – naziv je nove domoljubne uskrsne pjesme VIS-a ''Veritas aeterna'' u suradnji sa splitskim poznatim pjevačima

"Sretan ti Uskrs" naziv je novog projekta VIS-a ''Veritas aeterna'' premijerno objavljenog na Uskrs. 

Autor
Duje Gale/Laudato/F.P.
Fotograf
VIS Veritas aeterna
Objavljeno:
 
18.04.2022 12:54

 

''U pjesmi se obraćamo posebnim i plemenitim ljudima, našim braniteljima. Pjesma iza sebe ima dirljivu priču koja nas je potakla da ju sa zahvalnošću i dostojanstvom izvodimo.

Radeći na ovom projektu, uspjeli smo povezati različite generacije, različite izvođače i različite glazbene stilove u jednu pjesmu. Unatoč svim tim različitostima, cijelo vrijeme smo osjećali zajedništvo'', poručuju mladi iz VIS-a ''Veritas aeterna''.

Zanimljivo je da su u ovoj pjesmi surađivali i Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Alen Nižetić te klapa HRM-a "Sveti Juraj", sve to u suradnji s puhačkim orkestrom HRM-a.

Pjesma "Sretan ti Uskrs" nastala je 1992. godine u čast dvojice mladih Dubrovčana, Nikše Galova i Marija Krstičevića, koji su ostavili svoj život na bojištu braneći domovinu. Pjesma je, također, posvećena i svim braniteljima te im iskazuje zahvalnost, potiče nadu i vjeru u uskrsnuće.

Tekst potpisuje Josip Mikuš, glazbu Krunoslav Težak, obradu Antonio Grkeš, aranžman Hrvoje Domazet i Antonio Grkeš, glazbenu produkciju Hrvoje Domazet, orkestriranje skladbe i dirigent orkestra Tonči Ćićerić. Režija i direktor je Dean Bubić, montaža spota Albert Kazi, videoprodukcija Dean Bubić, Albert Kazi i ''APstudio Aheropita'', klavijature Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Antun Milinković, gitare Zvonimir Domazet i Hrvoje Domazet, bubanj Maro Zajec.

Produkciju potpisuje Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ovdje možete pogledati videospot.

Podsjetimo, VIS "Veritas aeterna" vokalnoinstrumentalni je sastav koji je osnovan 2015. godine. Snimaju razne autorske pjesme i animiraju svete Mise za mlade koje se svake nedjelje slave na Kampusu Sveučilišta u Splitu. Osim toga, redovito animiraju duhovne obnove i susreta za mlade, a sve u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: