Svakodnevne molitve egzorcizma blaženog Alojzija Stepinca

Svakodnevne molitve egzorcizma blaženog Alojzija Stepinca

Donosimo dvije molitve protiv Zloga, koje je blaženi Alojzije Stepinac molio svakoga dana i preporučivao drugima.

Autor
Muževni budite/Laudato/M.D.
Fotograf
Muževni budite
Objavljeno:
 
10.04.2021 09:14

 

Naš blaženik, kardinal Alojzije Stepinac, bio je itekako svjestan zla. Donosimo dvije molitve protiv Zloga koje je on molio svakoga dana i preporučivao drugima.

Molitva sv. Mihaelu arkanđelu

Sveti Mihaele arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao strovali. Amen.

Molitva zaštite od Zloga

† U ime Boga Oca,

† U ime Boga Sina,

† U ime Boga Duha Svetoga,

† U ime Isusa Krista, jedinoga Gospodara i Spasitelja našega,

† U ime Preblažene Djevice Marije, Njegove i naše Majke:

zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi, lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene (od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime) osobe, od cijeloga svijeta, itd.) i dadeš mjesto Duhu Svetomu Utješitelju! (križajući se križem † na sve četiri strane): Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove, pobijedio je lav iz plemena Judina, korijen Davidov, aleluja!

(i poljubi Križ)  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Molitve

Još iz rubrike: