60 godina braka: „Prošli smo trnovit put, a obitelj nam je svetinja“

60 godina braka: „Prošli smo trnovit put, a obitelj nam je svetinja“

Vesela i Jere kažu da se vole kao onda kada su se i zaljubili. Kroz brak su ih vodile životne vrijednosti, važnost obitelji i pregršt međusobne ljubavi i uvažavanja.

60-god-braka.jpg
Autor
24sata.hr/Laudato/M.R.
Fotograf
24sata.hr
Objavljeno:
 
11.05.2015 10:41
Život ih nije mazio. Oboje su odrasli bez očeva, koji su poginuli u Drugom svjetskom ratu kao žrtve Njemaca i četnika.

Primoštenci Vesela Skorić (81) i njezin muž Jere (82) u subotu su proslavili 60 godina braka u krugu najuže rodbine, s tri kćeri, osmero unuka i praunukom. 
 
Iako je prošlo toliko godina, kovač i domaćica i dalje se vole kao prvog dana, a njihova volja za životom i njihov temperament nikad nisu bili jači. A što je tajna njihova uspjeha?
 
„Malo nas je, ali smo junaci. Tu je stvar kućnog odgoja, stege, strpljenja, tolerancije, ljubavi. Mora se imati cilj, znati zašto se živi. Nama su djeca i naši unuci, pa sad i praunučica svetinja. Da, imali smo nesuglasica, ali sve se to da prebroditi. Ja sam imao 12 godina kad sam ostao bez oca, a ona deset. Majke su nas odgojile, bila su to teška vremena. Prošli smo trnovit put, sito i rešeto, a uvijek smo bili vođeni onim što smo naučili u djetinjstvu, od majki i očeva“, poručio je Jere.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro