Bliski susret sa smrću ponovno je dotaknuo javnost

Bliski susret sa smrću ponovno je dotaknuo javnost

Film „Raj je stvaran“ donosi priču o dječaku koji je bio u Raju. Već i prije premijere filma, knjiga po kojoj je snimljen vratila se na sam vrh ljestvice bestsellera „New York Timesa“.

Heaven-Is-for-Real-Connor-Corum-butterfly-Sony.jpg
Autor
Kristine Petrušić/Laudato
Fotograf
www.charismanews.com
Objavljeno:
 
05.09.2014 09:06

U Njemačkoj je ova nevjerojatna i neobična priča proširila se i postala poznata putem knjige s naslovom „Nebo stvarno postoji.“ Radi se o bliskom susretu sa smrću dječaka Coltona Burpa. Dječak je imao svega četiri godine kada je teško obolio. Morao je biti operiran i preživio je samo zahvaljujući čudu. Poslije toga pripovijedao je svojim roditeljima, pastorima Toddu i Sonji Burpo, o čudnovatim stvarima koje su se zbile dok se nalazio između života i smrti. Govorio im je o činjenicama o kojima ništa nije mogao znati.

Colton je pričao o svojoj sestri koja je umrla prije poroda. Nitko mu prije nije pričao o sestri. „Rekla mi je da je umrla u tvom trbuhu,“govorio je mali Colton. Također pričao je o svom pradjedu koji je preminuo 30 godina prije njegovog rođenja. Colton je govorio i druge činjenice i detalje o kojima nije mogao znati ništa, a osim toga dječak je pričao i o susretima s Isusom. Temeljna poruka ove knjige i filma je - Božji svijet nakon smrti je stvaran.

Kada je u studenom 2010. knjiga objavljena, brzo je završila na vrhu ljestvice bestsellera „New York Timesa“. Joel Kneedler, literarni savjetnik obitelji Burpo, u svom razgovoru za „Charisma News“ izjavio je: „ Bila je to istinska radost vidjeti i pratiti kako je ova jednostavna priča dotakla srca mnogih čitatelja i kako je ohrabrila ljude različitih generacija. Samo Bog može učiniti tako nešto. To je zaista samo Njegovo djelo.“

Autor: Florian Wüthrich
Izvor: Livenet
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro