Bolesnog sina rodila samo da bi umro u miru

Bolesnog sina rodila samo da bi umro u miru

Iako su znali da je njihova nerođena beba teško bolesna, Constance i njezin suprug Tibor odbili su pobačaj. Odlučili su da će se beba roditi i onda umrijeti u miru.

julius2.jpg
Objavljeno:
 
15.01.2013 00:00

Iako su znali da je njihova nerođena beba teško bolesna, Constance i njezin suprug Tibor odbili su pobačaj. Odlučili su da će se beba roditi i onda umrijeti u miru, donosi 24 sata.

Constance i njezin suprug Tibor su bili presretni kada su im liječnici rekli da će postati roditelji. U početku su nalazi bili u redu. No, kada je Constance bila u trećem mjesecu trudnoće, liječnici su im rekli kako s njihovom bebom nešto nije u redu. Liječnici su još bebi dijagnosticirali tešku deformaciju mozga. Roditeljima su rekli kako ne znaju da li će se beba uopće roditi živa te da li će moći samostalno disati i gutati te su im predložili pobačaj.

- Liječnike smo pitali da nam kažu kakva su iskustva roditelja s djecom koja su rođena s tom deformacijom. No rekli su nam da su se u svim takvim slučajevima do tada roditelji odlučili na pobačaj. Nije im bio poznat niti jedan slučaj u kojem je beba s tom bolešću rođena - kaže Constance. 

Ona i suprug danima su plakali.

- Nadali smo se da to nije istina. Svaki put kada sam probudila, nadala sam se da je to samo noćna mora. Osjećali smo se bespomoćno - kaže Constance. Četiri tjedna roditelji su se mučili i pokušavali donijeti najtežu odluku u životu. Constance je odgojena u kršćanskoj obitelji, a njezin se muž krstio kao odrasla osoba.

- Do tada je pobačaj za nas bio tabu, a sada smo o njemu razmišljali - priznaje Constance. Odlučili su bebu roditi jer su htjeli, kažu, da umre u miru. Za pomoć su se obratili liječnicima bolnice Sveti Josip u Tempelhofu u Berlinu.

- Često društvo nema razumijevanja za roditelje koji se u slučaju da je beba tako teško bolesna, ne odluče na pobačaj - kaže liječnik u bolnici Sveti Josip Michael Abou-Dakn (50).
Beba je živjela samo dva sata

U 27. tjednu Constance je dobila trudove.

- Uhvatila me panika je sam nisam znala hoće li naš sin preživjeti porod, hoće li to biti naš rastanak - kaže Constance. U kolovozu 2011. rodila je sina Juliusa. Bio je dug 32 centimetara i težak 800 grama.

- Imao je crnu kosicu. Nije plakao, nije otvorio oči, ali je njegovo malo srce kucalo - kaže Constance. Julius je živio dva sata i mirno je umro u naručju svojih roditelja. Constanze je o njemu napisala knjigu koja je izašla u rujnu prošle godine.

Roditelji Constance i Tibor i dalje, kažu, pomažu ljudima koji su se našli u situaciji sličnoj njihovoj.

Izvor: Laudato/24 sata

Fotogalerija
julius

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!