"Mladi, ne bojte se osnivati obitelj!"

"Mladi, ne bojte se osnivati obitelj!"

Madlena Kovač je manekenka i apsolventica Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kako je uspjela uskladiti modu i studij teologije, kako modni svijet gleda na dostojanstvo žene te zašto je strah koji prevladava u današnjemu društvu nije pokolebao u odluci da osnuje svoju obitelj, otkrila je u razgovoru za pastoralmladih.hr.

velika.jpg
Autor
pastoralmladih.hr/Laudato
Fotograf
www.pastoralmladih.hr
Objavljeno:
 
21.01.2015 08:26

"Temelj na kojem gradim svoj život uvijek se bazira na poštenju, vjeri, ljubavi, istini, povjerenju i pravednosti", istaknula je Madlena.

Ukazala je da su u modnom svijetu manekenke ponekad podcijenjene jer se, kaže, od njih očekuje da su lutke na koje sve možeš obući. Također smatra i da su mediji stvorili stereotip kako manekenke nisu pametne, no ističe da su sve djevojke s kojima radi ili u srednjoj školi ili na fakultetu, što znači da im je uz manekenstvo obrazovanje prioritet.

Madlena kao vjernica drži čvrsto do svojih stavova i uvjerenja.

"Osim što sam vjernica, apsolventica sam na Katoličkom bogoslovnom fakultetu pa znam odbiti nositi prozirnu odjeću ili donje rublje na revijama ili snimanjima upravo zato jer želim sačuvati svoje dostojanstvo. Ponekad nailazim na neodobravanje, ali sam uvijek čvrsta u svojem stavu."

Otkrila je i da na jesen sa zaručnikom planira vjenčanje.

"Po meni je najveći dobitak ulaskom u brak to što ću živjeti s osobom koju volim i s kojom se osjećam potpuno, jer je to osoba koju sam ja odabrala svjesno te sam sretna u potpunosti. Naravno, vrhunac braka su djeca i mi se pouzdajemo u Boga te vjerujemo kada ćemo ući u brak, sve će doći u svoje vrijeme. Mladima bih poručila neka se ne boje osnivati obitelj jer je ona temelj društva. Oni će sa svojim partnerom lakše prebroditi ovu krizu, a i Bog će uvijek biti uz njih ako čvrsto vjeruju", zaključila je Madlena.

Cjeloviti intervju pročitajte ovdje.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!