"Odlučili smo imati vjere"

"Odlučili smo imati vjere"

Nakon razornog potresa koji je pogodio Haiti u siječnju 2010., zaposlenik magazina People Steve Helling posjetio je tu zemlju kako bi pomogao unesrećenom stanovništvu. U potresu su poginule tisuće ljudi, a golemi broj djece ostao je bez roditelja.

steve.jpg
Autor
Laudato/lifenews.com
Fotograf
twitter.com/People Magazine
Objavljeno:
 
19.01.2015 12:02

Helling je pomagao u klinici gdje su se djeca liječila od kolere te je tako doznao za 13-oro napuštenih beba. To ga je toliko dirnulo da je nazvao svoju suprugu Emmu i pitao je bi li posvojili djecu. Rekao joj je: „Kad bih mogao posvojiti svu tu djecu, učinio bih to.“

Njezin odgovor ga je šokirao. Rekla je: „Već sam o tome razmišljala, trebat će dosta vremena, ali moguće je.“

Hellingovi su već imali svoje dvoje djece te su namjeravali posvojiti dvoje iz sirotišta na Haitiju. No, sredinom 2011. odlučili su ih posvojiti četvoro.

Postupak posvajanja trajao je dvije godine i konačno, u prosincu 2013., Hellingova djeca stigla su kući i počeli su novi izazovi.

U to vrijeme najstarije dijete imalo je 7 godina, a dvoje najmlađih još su nosili pelene.

„Prvi tjedni bili su obilježeni usponima i padovima. Borili smo se da udovoljimo potrebama svih šestoro mališana“, napisao je kasnije Helling.

Prvih nekoliko mjeseci bilo im je jako teško, jedva su primjećivali postupna poboljšanja: djeca su učila engleski, krenula u školu. Svako dijete imalo je svoj karakter, no ono najvažnije – unutar obitelji počela se stvarati povezanost.

Prošloga ljeta, dok su išli na plažu, Helling je konačno shvatio.

„Emma i ja smo se pogledali i shvatili da smo ponovno sretni. Sve je to bilo jako naporno iskustvo, no vidjeli smo da ih sada gledamo kao postignuća, a ne kao borbe. Uspješno smo četveročlanu obitelj pretvorili u osmeročlanu“, piše Helling.

Sada su već drugu godinu zajedno, a Steve i Emma nadaju se da će svoj djeci uspjeti usaditi prave vrijednosti.

„Odlučili smo imati vjere, a nagrada je uvelike nadmašila žrtve. Udobnost i komocija su precijenjeni, nekad treba riskirati i to je ono što želimo naučiti našu djecu“, poručuju Hellingovi.
 

Fotogalerija
steve-helling-600

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro