Prijateljstvo je bogatstvo s neba

Prijateljstvo je bogatstvo s neba

Svi mi imamo blizu sebe osobe kojima govorimo jednostavno sve o sebi, svojim problemima, tegobama i čak svoje sumnje.

hands.jpg
Autor
Matija Tišljar
Fotograf
teachcollaboratively.tripod.com
Objavljeno:
 
13.06.2017 09:43
Čovjek ponekad traži svoje prijatelje po visini bogatstva, to znači da ne živi ljubav prema tom prijatelju, nego živi ljubav prema njegovom novcu.

Prijatelje možemo birati, to je naša sloboda i to nam nitko ne može reći „e, njega ne možeš“...  Ali...najveće bogatsvo koje može narasti da je vrijednije i od najskuplje vile ili auta, to je PRAVO PRIJATELJSTVO .
 
I ja sam prije bio poput mnogih, vjerovao sam svakome jer sam mislio „ok, pa, njemu mogu vjerovati“, ali kako su prolazili dani s mojim uvjerenjem: „oni su dobri prijatelji“, u meni su se pojavile neke sumnje: Trebao sam njihovu pomoć ili barem savjet. No, odgovor je bio „ne mogu sada, imam posla“,  „ne mogu sada, izlazim sa curom“... Tada sam još više pao i pomogla mi je osoba za koju sam mislio da mi NIKADA NEĆE POMOĆI. Tu je Gospodin umiješao prste sigurno, hehe...
 
Kako su godine prolazile, postajao sam stariji i zreliji muškarac. Prije nego što bi tražio nešto od svojih prijatelja, razmislio sam, pomolio se Bogu i rekao: „ Bože, mogu li njemu sve reći?“ I tako stalno, kad god bih imao neku „želju“.
 
Prije 7 mjeseci sam doživio najveću traumu u svojemu životu, u našoj obitelji... Jednostavno sam plakao dan-noć, vikao, micao prijatelje od sebe. Tada, od svih mojih prijatelja, samo mi je Martina pomogla, kojoj i dan danas zahvaljujem na svemu...
 
Svake večeri sam molio Boga: „Bože pošalji mi nekoga, ili daj barem neki znak da mi bude bolje“... I idući dan počnem se dopisivati sa Sašom Mačekom . Osjećao sam u sebi neku radost: ON JE BIO POSLAN OD BOGA!. Takvog prijatelja iskreno nisam nikada upoznao. Prijatelja koji je svo svoje dragocjeno vrijeme utrošio tada u mene da mi bude lakše!. Govorio mi: „ bit će sve uredu, ne brini“... Zvao me. Bodrio me ...

Pazite ovo, njega sam upoznao iz jednog viđenja u Zagrebu, čovjeka ne vidim svaki dan, ali danas mogu dati,  kako se kaže, ruku u vatru za njega. U njemu ne vidim samo prijatelja, nego brata koji mi je kao rođeni, koji me podržava u tome da odem u RED BOSONOGE BRAĆE KARMELIĆANA... Koji se slaže sa svakom mojom idejom. Jednostavno hvala ti bro!!
Za kraj želim samo reći ovo....

BUDITE LJUBLJENI, BUDITE PRIJATELJI, JER PRIJATELJSTVO JE BOGATSTVO S NEBA !

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!