Ukazanje u Lurdu: ''Ja sam Bezgrješno Začeće''

Ukazanje u Lurdu: ''Ja sam Bezgrješno Začeće''

Nakon više upita Bernardice da se predstavi, Gospođa je sa smiješkom odgovorila: ''Ja sam Bezgrješno Začeće'', što je kasnije proglašeno i dogmom Katoličke crkve.

lourdes-ljudi.jpg
Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
11.02.2024 08:02

 

Ukazanje Majke Božje u Lurdu 1885. godine u jednom pismu opisala je sama vidjelica, sv. Bernardica :

Jednog dana pođoh k obali rijeke Gave pobirati drva s dvjema djevojčicama, kadli začuh nekakav šum. Okrenuh se k livadi, ali ne vidjeh da bi se stabla iole micala. Na to podigoh glavu i ugledah pećinu. I opazih Gospođu odjevenu u bijele haljine: bila je obučena u bijelo i opasana plavim pojasom, na obadvjema nogama imala je žutu ružu iste boje kao i njezina krunica. Kad to ugledah, protrljah oči, misleći da se varam. Trgnuh ruku u krilo svoje haljine i tu nađoh svoju krunicu. Htjedoh se prekrižiti, ali ne mogoh dići ruku ka čelu. A pošto se ona gospođa prekrižila, pokušah to i ja, premda drhtave ruke, napokon sam uspjela. Odmah počeh moliti krunicu. Gospođa je prebirala zrnca krunice, ali nije micala usnama. Kad završih krunicu, viđenje odmah nestade.

Druge dvije djevojčice nisu ništa vidjele. Vidjelica ističe da joj je Gospođa progovorila tek za trećeg viđenja i pitala ju hoće li dolaziti na isto mjesto tijekom 15 dana. Također je rekla da prenese svećenicima da joj na tom mjestu izgrade kapelicu. Bernardici je zapovjedila da se napije vode iz lokvice koja se pretvara u potok, u kojemu su mnogi bolesnici našli ozdravljenje.

Zato je današnji dan i proglašen Svjetskim danom bolesnika. Nakon više upita Bernardice da se predstavi, Gospođa je sa smiješkom odgovorila: ''Ja sam Bezgrješno Začeće''. Djevica Marija je prigodom ukazivanja Bernardici povjerila i tri tajne. Deset godina nakon ukazivanja, 1868. godine, Bernardica stupa u Družbu karitativnih i školskih sestara iz Niversa.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: