Bojiš se ići na ispovijed? Ova te molitva može ohrabriti

Bojiš se ići na ispovijed? Ova te molitva može ohrabriti

Zamolite Boga da unese svjetlost u našu dušu kako bi vas potakla na sakrament njegove milosti.

2.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
12.12.2019 21:03

Nije uvijek lako ići na sakrament svete ispovijedi. Često nas neugodnost ili sram zbog naših grijeha sprječava da odemo do svećenika i potražimo Božju milost. Međutim, ispovijed je dobar lijek za dušu i može pomoći u skidanju mnogih tereta koje nosimo, dajući nam novi život.

Jedan od načina da se pripremite za sakrament svete ispovijedi jest da zamolite Boga za snagu, hrabrost i prosvjetljenje. Ponekad ne idemo na ispovijed jer se ne možemo sjetiti ni jednog grijeha. Međutim, u stvarnosti griješimo svakodnevno, ali nismo uvijek dovoljno dobri promatrači pa ne prepoznamo svoje brojne nedostatke.

Ova sljedeća molitva sve naše potrebe stavlja pred Boga i može nam poslužiti kao dobra priprema za ispovijed.

'O milostivi Bože, prosvijetli me, jer znaš sve moje putove i motriš sve moje korake. Dođi, istinito Svjetlo, i rasprši tamu moga srca da vidim što to u meni žalosti tebe i daj da se skrušena srca mogu pokajati za sve svoje grijehe, ispravno ih ispovjediti i ispraviti svoj život. Pošalji svoje svjetlo u moju dušu i pokaži mi sve one grijehe koje bih danas trebao ispovjediti.

Pomozi mi svojom milošću, daj mi hrabrosti i snage da ih mogu izreći pred svećenikom, potpuno, ponizno i ​​srdačno, i tako steći savršeno oproštenje svih mojih grijeha po tvojoj beskrajnoj dobroti. Amen.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro