Izmolite ovu moćnu molitvu svetom Mihaelu, arkanđelu

Izmolite ovu moćnu molitvu svetom Mihaelu, arkanđelu

U bogatoj liturgijskoj baštini Crkve nalazi se i himan posvećen Mihaelu arkanđelu, pod naslovom: 'Tibi Christe, splendor Patris'.

Mikharkhangel.jpg
Autor
Laudato/M.B.
Fotograf
wikimedia.org
Objavljeno:
 
28.09.2020 14:02

Izmolite večeras ovu molitvu svetom Mihaelu arkanđelu, ususret sutrašnjem blagdanu Svetih arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabrijela!
 
O Isuse, sjaju i snago Boga Oca, o Isuse, živote naših srdaca, častimo te u zajedništvu s anđelima koji spremno čekaju na zapovijedi tvojih usana, prekrivajući se svojim krilima. Tisuće i tisuće nebeskih knezova okružuju Tvoje prijestolje, bore se za Tebe, ali sv. Mihael, uzdižući stijeg spasenja, razjašnjava da je pobijedio barjak Križa. On je strmoglavio u dno pakla oholu glavu zmaja i poput groma ošinuo i izbacio s neba pobunjenike i njihova vođu. Slijedimo ovog nepobjedivog Kneza protiv vođe oholosti tako da Jaganjac nagradi pobjedu vjernog puka krunom vječnog života. Slava Ocu i Sinu koji nas otkupiše i Tebi, Duše Sveti, kako na početku tako i sada neka bude ista slava i čast u vijeke vjekova. Amen.

Možete izmoliti i poznatu molitvu arkanđelu Mihaelu:

Sveti Mihovile arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krjepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

(papa Leon XIII.)
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro