Kako je Isus svetoj Magdaleni Mariji Alacoque objavio svoju stravstvenu ljubav prema nama

Kako je Isus svetoj Magdaleni Mariji Alacoque objavio svoju stravstvenu ljubav prema nama

Isus je progovorio svetoj Margareti Mariji dok je ona ležala kraj njegovog srca.

8.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
16.10.2019 11:41

Kada razmišljamo o Božjoj ljubavi, ne upotrebljavamo baš često riječ "strast". No, upravo je tu riječ Isus upotrijebio kada je u privatnoj objavi sv. Margareti Mariji Alacoque opisivao svoju ljubav prema čovječanstvu.

Bilo je to tijekom prve objave o pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu, čime je i započela vizija . Svetica u svom dnevniku prepričava:

- Dok sam bila pred Presvetim i imala malo više slobodnog vremena nego inače, osjećala sam se potpuno ispunjena Božanskom Prisutnošću i tako me je snažno povuklo da sam zaboravila sebe i mjesto gdje sam bila. Prepustila sam se Božanskom Duhu i otvorila svoje srce snazi ​​Njegove ljubavi. Dugo sam se odmarala na njegovim božanskim grudima, gdje mi je otkrio čuda njegove ljubavi i neobjašnjive tajne Njegova Presvetog Srca, koje je do sada skrivao od mene.

Tada je Isus progovorio svetoj Margareti Mariji dok je ona ležala kraj njegovog srca.

- Moje božansko srce toliko je strastveno zaljubljeno u čovječanstvo da više ne može u sebi zadržavati plamen svog gorljivog dobročinstva. Mora se izliti, očitovati se ljudima kako bi ih obogatio svojim dragocjenim blagom, koje sadrži sve milosti koje trebaju biti spašene od propadanja.

To je jedan od razloga zašto je Isus objavio svoje srce izvan svog tijela, kao simbol stravstvene ljubavi po kojoj nije mogao obuzdati svoju ljubav prema ljudima pa mu je srce doslovno provalilo kroz prsa.

Mnogi su sveci slično govorili o Isusovoj ljubavi, povezujući je sa starozavjetnom knjigom Pjesma nad pjesmama. U njemu se ljubavnici ujedinjuju u očaravajućem oduševljenju i predstavljaju jaku ljubav koju Bog ima prema svakome od nas.

Otkrivenje Isusovog Presvetog Srca svetoj Margareti Mariji podsjeća nas i ublažava bilo kakve lažne slike o Bogu koje možemo imati. On nije ljuti Zeus koji nas želi uništiti, već ljubavnik, koji želi naše duše, nadajući se da će ih ispuniti svojom radošću.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro