Molitva sv. Josipu za mirnu i sretnu smrt

Molitva sv. Josipu za mirnu i sretnu smrt

Smrt može biti zastrašujuća, ali ako je sveti Josip na vašoj strani, to ne mora biti tako.

7.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
06.11.2019 11:18

Misterij smrti može stvoriti veliku tjeskobu kod osobe, posebno kada je netko na smrtnoj postelji. Ne znamo što će nam se dogoditi kad umremo, nadamo se i molimo da će se naša duša pridružiti Bogu u vječnom blaženstvu.

Jedan svetac koji nam može olakšati strahove je sveti Josip, zaštitnik sretne, mirne smrti. Iako nitko ne zna sa sigurnošću kada je sveti Josip umro, većina biblijskih učenjaka vjeruje da je Josip umro prije Isusova raspeća. Imajući to u vidu, mnoge tradicije vjeruju da je Josip umro u naručju ili prisutnosti Isusa i Marije. To je predivna slika, ona koja je navela Crkvu da proglasi Josipa zaštitnikom sretne smrti.

Evo jedne molitve koja podsjeća na navedenu sliku i može nam pružiti utjehu dok čekamo vlastitu smrt. Nikad ne znamo kada će nas Bog nazvati domom, pa u međuvremenu učinimo sve što možemo kako bismo se pripremili za taj dan, čineći to danom velike radosti.

"Slavni sveti Josipe, za onu neiskazanu sreću koju si imao na zemlji kada su kod tvoje smrti bili prisutni Isus i Marija i u smrtnoj te borbi pomagali, jačali i tješili: molim te ponizno, isprosi i meni tu milost na smrtnome času junački odbiti bijesne navale nečistoga duha i blaženo umrijeti. Uzvišeni branitelju umirućih, budi mi u pomoći u tom strašnom času; isprosi mi milost u tvojemu naručju uzmoći izustiti slatke i utješljive riječi: Isuse, Marijo i Josipe, u vaše ruke predajem srce i dušu svoju! Amen!"

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!