Molitva za svećenička zvanja

Molitva za svećenička zvanja

Danas je Nedjelja Dobrog Pastira, ujedno i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja.

20791952718_ae2bcb2c63_k.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Ivan Dominik Iličić
Objavljeno:
 
21.04.2024 07:04

Gospodine Isuse Kriste, Veliki i vječni svećeniče, žalosno je Tvoje srce kad vidiš ovce bez pastira. Zato u Tvoje ime i po Tebi molimo nebeskog Oca da pošalje poslenike u svoju žetvu.

Isuse, dobroto beskrajna, učini da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u Tvoju službu one koje Ti pozoveš.

Učitelju apostola, odaberi i privuci među našom dragom mladeži one koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente te moliti i žrtvovati se za nas.

Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i nutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju da postanu i budu svećenici po Tvojem Presvetom Srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema Tebi i Tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održavanje i širenje Tvoga Kraljevstva u neumrlim dušama.

Majko Marijo, čuvaj naša sjemeništa da iz njih izađe mnogo svetih svećenika koji će našem narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen.

Bože, daj nam svećenika!
Bože, daj nam mnogo svećenika!
Bože, daj nam mnogo svetih svećenika!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: