Molitve prvom hrvatskom blaženiku

Molitve prvom hrvatskom blaženiku

Uz spomendan bl. Augustina Kažotića prenosimo molitvu da blaženik bude proglašen svetim i molitvu blaženiku da se isprose milosti.

molitva.jpg
Autor
kazotic.org/Laudato/M.P.
Fotograf
storage.cloversites.com
Objavljeno:
 
03.08.2019 10:27

Molitva da blaženi Augustin Kažotić bude proglašen svetim
 
Bože, izvore svega dobro, koji nam po životima svetaca pružaš primjer, po njihovu zagovoru i darom svoje milosti potakni srca hrvatskih biskupa, svećenika, redovnika i redovnica te svega naroda Božjeg i svih ljudi dobre volje, da svaki od nas, kao pripadnik Crkve ili kao građanin Domovine, učini sve što je dužan učiniti da velikan naše domovinske i crkvene povijesti, blaženi Augustin Kažotić, bude proglašen svetim.

Svojim svjetlom, Gospodine, rasvijetli nam pameti da u njegovu apostolskom, učiteljskom, prosvjetiteljskom, obnoviteljskom, prognaničkom i mučeničkom životu prepoznamo uzor za osobnu duhovnu obnovu i putokaz autentične evanđeoske zauzetosti u obnovi duhovno i materijalno opustošene nam Domovine.

Pred očima sveopće Crkve i cijeloga svijeta obraduj, svemogući Bože, napaćeni hrvatski narod i Crkvu u Hrvata te okruni svetačkom krunom još jednoga između mnogobrojnih naših plemenitih sinova, a svima nama udijeli istinsku vjeru da ćemo po njegovu zagovoru osjetiti pomoć u svojim duhovnim, duševnim i tjelesnim potrebama. To te molimo, dobri Oče, po Kristu našem Gospodinu. Amen.
 

Molitve blaženi Augustinu Kažotiću da se isprose milosti
 
O blaženi Augustine, biseru katoličkog episkopata i Dominikanskog reda, oče siromaha i bijednika, isprosi od Boga svojim moćnim zagovorom dar kršćanskog jedinstva medu svim narodima, a meni, što se s pouzdanjem tebi utječem, isprosi na Božju slavu i moj vječni spas živu vjeru, nepokolebljivu vjernost svetoj Majci Crkvi i milost koja mi je potrebna. Tako budi.

O blaženi Augustine, zaštitniče Trogira, diko hrvatskog naroda, oče siromaha, tješitelju bolesnika, bijednika i nevoljnika, k tebi se pouzdano utječemo. Ti si mnoge u svom životu i poslije svoje smrti utješio, ozdravio i razne im milosti od Boga isprosio, pa meni isprosi milost za koju te vruće molim, da ... (spomeni što želiš), ako to hoće Bog, koji neka je blagoslovljen u vijeke vijekova. Amen.

Bože, koji si nam u blaženom Augustinu, svome priznavaocu i biskupu zagrebačkom, dao primjer dobra pastira, daj, molimo Te, da po njegovu zagovoru zadobijemo Tvoju milost i pomoć u svojim duhovnim i tjelesnim potrebama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!