Molitve prvom hrvatskom blaženiku

Molitve prvom hrvatskom blaženiku

Na današnji spomendan blaženog Augustina Kažotića donosimo molitvu da blaženik bude proglašen svetim i molitvu blaženiku da se isprose milosti.

molitva.jpg
Autor
kazotic.org/Laudato/M.P.
Fotograf
storage.cloversites.com
Objavljeno:
 
03.08.2022 07:34

 

Molitva da blaženi Augustin Kažotić bude proglašen svetim
 
Bože, izvore svega dobra, koji nam po životima svetaca pružaš primjer, po njihovu zagovoru i darom svoje milosti, potakni srca hrvatskih biskupa, svećenika, redovnika i redovnica te svega naroda Božjeg i svih ljudi dobre volje, da svaki od nas, kao pripadnik Crkve ili kao građanin domovine, učini sve što je dužan učiniti da velikan naše domovinske i crkvene povijesti, blaženi Augustin Kažotić, bude proglašen svetim.

Svojim svjetlom, Gospodine, rasvijetli nam pameti, da u njegovu apostolskom, učiteljskom, prosvjetiteljskom, obnoviteljskom, prognaničkom i mučeničkom životu, prepoznamo uzor za osobnu duhovnu obnovu i putokaz autentične evanđeoske zauzetosti u obnovi duhovno i materijalno opustošene nam domovine.

Pred očima sveopće Crkve i cijeloga svijeta, obraduj, svemogući Bože, napaćeni hrvatski narod i Crkvu u Hrvata te okruni svetačkom krunom još jednoga među mnogobrojnim našim plemenitim sinovima, a svima nama udijeli istinsku vjeru da po njegovu zagovoru osjetimo pomoć u svojim duhovnim, duševnim i tjelesnim potrebama. To Te molimo, dobri Oče, po Kristu našem Gospodinu. Amen.

Molitve blaženom Augustinu Kažotiću da se isprose milosti
 
O, blaženi Augustine, biseru katoličkog episkopata i dominikanskog reda, oče siromaha i bijednika, isprosi od Boga svojim moćnim zagovorom dar kršćanskog jedinstva među svim narodima, a meni, što se s pouzdanjem tebi utječem, isprosi na Božju slavu i moj vječni spas, živu vjeru, nepokolebljivu vjernost svetoj majci Crkvi i milost koja mi je potrebna. Tako budi.

O, blaženi Augustine, zaštitniče Trogira, diko hrvatskog naroda, oče siromaha, tješitelju bolesnika, bijednika i nevoljnika, k tebi se pouzdano utječemo. Ti si mnoge u svom životu i poslije svoje smrti utješio, ozdravio i razne im milosti od Boga isprosio, pa meni isprosi milost za koju te vruće molim (spomeni što želiš) ako to hoće Bog, koji neka je blagoslovljen u vijeke vijekova. Amen.

Bože, koji si nam u blaženom Augustinu, svome priznavaocu i biskupu zagrebačkom, dao primjer dobra pastira, daj, molimo Te, da po njegovu zagovoru zadobijemo Tvoju milost i pomoć u svojim duhovnim i tjelesnim potrebama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro