Projekt ''Pod smokvom'' - svakodnevna objava videosnimki evanđelja dana s komentarom

Projekt ''Pod smokvom'' - svakodnevna objava videosnimki evanđelja dana s komentarom

Pod Smokvom je projekt u kojem se svaki dan nastoji imati čitanje i razmatranje evanđelja dana od strane svećenika. Doživi Isusa svaki dan!

27858100_527375467645702_5294760777719503348_n.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
26.03.2018 13:13

Od danas, svakoga dana na našoj web stranici www.laudato.hr  moći ćete pratiti čitanje i razmatranje Evanđelja dana od strane svećenika putem projekta ''Pod smokvom''.

U listopadu 2017. rodio se projekt na inicijativu mladih, a pod vodstvom Duha Svetoga. Radi se o projektu Youtube-kanala ''Pod Smokvom''. Cilj je ovog kanala svakodnevna objava videosnimki evanđelja dana s komentarom. Ime ''Pod Smokvom'' nastalo je prilikom bibliijskih kateheza fra Mate Kolaka na malenome otoku Krapnju u ljeto 2017. Prilikom kateheza u više navrata imali smo priliku čitati i razmatrati evanđelje u kojem se spominjalo smokvino drvo.

S obzirom na to da u Svetome pismu svaka riječ, svaka točka i zarez imaju svoj smisao, tako i smokvino drvo predstavlja ne samo obično drvo, nego mnogo više od toga. U Starome zavjetu smokva je bila simbol razmatranja Božje riječi i svih onih napora i molitava kroz koje se netko htio približiti Bogu.

U projektu sudjeluju mnogi mladi laici i svećenici. Čitanje evanđelja namijenjeno je mladim katolicima - laicima, a komentar na njega daju mladi svećenici. Komentar Evanđelja daju pavlin fra Mate Kolak,  djecezanski svećenici vlč. Boris Jozić i vlč. Petar Mlakar, franjevci konventualci fra Stjepan Brčina i  fra Ivan Marija Lotar, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić te đakon Hrvoje Zovko.

Ovim se projektom želi podijeliti svaki dan  Božju riječ, kako bi zapalila ljudsku svakodnevnicu i život. Kao što je spomen na smokvu preobrazio Natanaela da prihvati Gospodinov poziv (Iv 1,48), želja je da i ovaj projekt ''Pod Smokvom'' ide u tome smjeru i bude smokva svima kojima je Gospodin daleki da mu dopuste da ih pod njom promatra i uživa. Gospodin u tebi uživa! Slušajući svakodnevno riječ Božju može se doživjeti susret s Isusom.

Svi oni koji se žele priključiti ovom projektu na bilo koji način, možete se javi na mail adresu: pod.smokvom.group@gmail.com.

 

Fotogalerija
smokvom

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro