Prva subota u mjesecu: molitva za svećenička i redovnička zvanja

Prva subota u mjesecu: molitva za svećenička i redovnička zvanja

Svaka prva subota u mjesecu dan je molitve za svećenička i redovnička zvanja. Ujedno je to dan posvećen Bezgrješnom Srcu Marijinu, kako je to Majka Božja preporučila ukazavši se u Fatimi.

F0176-ET20140815-00468-(1).jpg
Autor
putevimilosti.forums-free.com/Laudato/M.P.
Fotograf
Elvir Tabaković
Objavljeno:
 
04.02.2023 07:33

Štovanje Bezgrješnog Srca Marijina usko je povezano s molitvom za svećenička i redovnička zvanja. Marija posebno mari za svećenike jer njihov je život predan u službu donijeti Njezina Sina, Isusa Krista, svim ljudima.

Kaže se da su župnici onakvi koliko njihovi župljani mole za njih. Ovo zasigurno vrijedi i za druga svećenička i redovnička zvanja. Molimo stoga više za njih u novoj godini, da budu sveti, što više nalik Kristu, revniji, ustrajni i odvažni u obrani Crkve i brizi za narod.

Molitva za svećenička zvanja

Gospodine Isuse Kriste, veliki i vječni svećeniče, žalosno je Tvoje Srce kad vidiš ovce bez pastira. Zato u Tvoje ime i po Tebi molimo nebeskog Oca da pošalje poslenike u svoju žetvu.

Isuse, dobroto beskrajna, učini da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u Tvoju službu one koje ti pozoveš.

Učitelju apostola, odaberi i privuci među našom dragom mladeži one koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente te moliti i žrtvovati se za nas.

Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i nutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju da postanu i budu svećenici po Tvojem Presvetom Srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema Tebi i Tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održavanje i širenje Tvoga kraljevstva u neumrlim dušama.

Majko Marijo, čuvaj naša sjemeništa da iz njih izađe mnogo svetih svećenika koji će našem narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen

Bože, daj nam svećenika!
Bože, daj nam mnogo svećenika!
Bože, daj nam mnogo svetih svećenika!

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: