Uskrs svaki dan!

Uskrs svaki dan!

U Vazmenoj smo osmini, produljenoj radosti Kristova uskrsnuća!

Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
04.04.2024 09:22

Iako uskrsno vrijeme traje pedeset dana, ovih se osam dana slavi kao svetkovina, a liturgija promatra čitavu Osminu kao jedan dan. Neprestano nas prati poklik uskrsnog jutra, a u liturgijskim čitanjima slušamo o radosti susreta živog Krista s Njegovim učenicima.

Cilj Uskrsne osmine jest pomoći nam da do kraja uđemo u uskrsno otajstvo kako bi se milost Uskrsloga utisnula u naša srca i naše živote.

Iako su korizma i Vazmeno trodnevlje liturgijski iza nas, još nas mnogo Velikih četvrtaka, Velikih petaka, Velikih subota i Uskrsa tijekom godine koja je pred nama čeka. Naš život kao Božje djece, kao nasljedovatelja Kristovih, neprestano je obilježen jednakim trenutcima koje je i On proživio.

Gospodin je završio svoj život na križu, ali je uskrsnuo od mrtvih, pobijedio je smrt i svaki dan u našem životu želi pobjeđivati smrtnost naših ljudskih postupaka. Svakodnevno na euharistijskim slavljima On s nama živi Vazmeno trodnevlje i Uskrs, predaje se, lomi u otajstvu kruha, prolijeva krv na oltaru i razdaje se u tisuće komadića, jednako prisutan u svakom, jednako živ u svakom, da bi s nama bio u sve naše dane.

Zaživimo do kraja Uskrs u ovim radosnim danima pred nama, prepoznajmo Uskrsloga i dopustimo mu da živ bude s nama u našoj svakodnevici do kraja života.

Pratile vas milosti uskrslog Gospodina u sve dane!

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: