Đakovačko-osječka nadbiskupija potvrdila slučajeve zaraze đakovačkih redovnica

Vezano uz upite medijskih kuća o pojavi koronavirusa u samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, Nadbiskupija je poslala službeno priopćenje.

2.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
semmelrock.hr
Objavljeno:
 
23.06.2020 15:17

Iz ordinarijata su potvrdili da je točna informacija o pojavi koronavirusa u jednom đakovačkom samostanu. Prije dva dana četiri redovnice dobile su temperaturu, a nakon što je testirano dvanaest redovnica utvrđeno je da je njih deset pozitivno na koronavirus.

- Ne znamo na koji je način došlo do kontakta s koronavirusom, cijelo vrijeme epidemije sestre su se pridržavale mjera. Od danas je svaka sestra u samoizolaciji, nemamo nikakvih zajedničkih aktivnosti. Isto tako, do daljnjeg je zatvoren Dnevni boravak centra Amadea i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret - stoji u priopćenju Nadbiskupije.

Navodi se da je u samostanu trenutno oko 180 sestara čija prosječna dob iznosi gotovo 70 godina.

- Ovim putem molimo javnost za razumijevanje u ovim za nas nimalo lakim trenucima. Postupat ćemo dalje prema uputama epidemiologa, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Oni svećenici koji su u zadnje vrijeme po službi, uz mjere opreza, dolazili u samostan u dogovoru s epidemiološkim službama u novonastalim prilikama poduzeli su mjere samoizolacije - priopćila je Nadbiskupija.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!