Blagdan Gospe Karmelske proslavljen u Slavonskom Brodu

Popodnevno misno salvlje, uz domaćeg župnika Florijana Kveteka, predvodio je o. Srećko Rimac, provincijal karmelićana.

sbrod.jpg
Autor
B.Lukačević /Laudato/J.B.
Fotograf
B.Lukacevic
Objavljeno:
 
17.07.2017 12:57

Blagdan Gospe Karmelske svečano je u nedjelju, 16. srpnja proslavljen u samostanu sestara karmelićanki u Slavonskom Brodu.

Tijekom misnog slavlje 75-ro vjernika, među kojima je uz odrasle vjernike bilo i djece i mladih, primilo je Gospin škapular. Pojašnjavajući značenje škapulara novim je članovima karmelske bratovštine provicijal Srećko Rimac poručio da su zaodjenuti milošću i ljubavlju Gospina škapulara pozvani nasljedovati Mariju, tražiti milosti od Gospodina po njzinu zagovoru.

Navodeći neka od dosada u tristotinjak knjiga objavljenih svjedočenja ljudi koji su po nošenju Gospina škapulara doživjeli velike milosti, zaključio je kako je to poziv svakome od njih da u svakodnevnom životu nasljedujući Mariju u njezinim krjepostima; u njezinoj ljubavi prema Isusu i otvorenosti Duhu Svetome, teže ka svetosti. Zahvalio je karmelićankama. koje djelujući u toj župi više od pola stoljeća, zajedno sa svojim župnikom okupljaju vjernike.

Druženje su nastavili uz okrjepu u samostanskom dvorištu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!