Blagdan sv. Elizab u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu

'Sveta Elizabeta, iako kraljica, bila je ponizna, služila je drugima, jer je znala da tako služi Bogu', rekao je domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović.

sv-elizabeta.JPG
Autor
Brankica Lukačević/Laudato/M.P.
Fotograf
Brankica Lukačević
Objavljeno:
 
18.11.2018 19:10

Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (FSR-a) svečano je u subotu, 17. studenog proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje uz brodskog župnika Josipa Matanovića predvodio je domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović, a misna čitanja čitali su članovi FSR-a.

U svojoj homiliji fra Klaudio je promišljao o djelima koja je ova velika svetica činila za svoga života. Naglasivši kako je cijelu sebe stavila na službu Bogu i bližnjima, zaključio je kako je ona primjer svima nama kršćanima, a napose članovima FSR-a  da znamo poput nje prepoznavati potrebite u svojoj sredini i pomagati im i duhovno i materijalno.

- Sveta Elizabeta, iako kraljica, bila je ponizna, služila je drugima, jer je znala da tako služi Bogu. Budimo i mi poput nje osjetljivi za potrebite, svjesni da tako dolazimo do Gospodina. A, ako nam je Gospodin oslonac u životu, nema te prepreke koju nećemo svladati. Neka nam u tome pomogne zagovor ove velike svetice, zaštitnice FSR-a - poručio je fra Klaudio.

Blagdanu je prethodila trodnevnica koju su predvodili, Josip Matanović, župnik župe brodske sv. Dominika Savija te župni vikari župe Gospe Brze Pomoći; Nino Perica i Gabrijel Prekratić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!