[FOTO] Održana prva 'Noć svetišta'

Susret je završio koncertom Alana Hržice i Molitvene zajednice 'Srce Isusovo'.

97.jpg
Autor
djos.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
djos.hr
Objavljeno:
 
03.09.2019 14:38

U Ivanovcima je prošle subote održana prva 'Noć svetišta' - susret mladih u Svetištu Majke Triput Divne. Na susretu, kojem je tema bila 'Vjerodostojni', okupilo se stotinjak mladih iz raznih dijelova Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i nekoliko mladih iz međimurskoga kraja.

Svetu Misu predslavio je vlč. Tomislav Ćorluka, župnik Župe Svih svetih iz Đakova i predsjednik Hrvatske Schönstattske obitelji.

- Biti vjerodostojan – to znači da se naše riječi i djela slažu, da smo vjernici i u crkvi i na ulici. Marija je živjela u vrijeme kad nisu trebali javni bilježnici, ugovori, pečati, potpisi. Kad je riječ bila dovoljna. Danas svaki čas netko maše ovjerenim dokumentima kojima nitko ne vjeruje. Kažu to nije vjerodostojno. Danas se izgubila vjerodostojnost riječi, obećanja. Marija nam je uzor vjerodostojnosti. Jedna njezina riječ: Neka mi bude bila je dovoljna za cijeli život i ostala je pri tome što je obećala - kazao je u svojoj homiliji.

'Vjerodostojni' je bila tema i scenskog prikaza, kojeg su mladi iz Harkanovaca izveli u nastavku programa. Interakcijom likova prikazali su obične i male ljude pozvane živjeti svetost te Blaženu Djevicu Mariju – uzor mlade, slobodne, snažne i hrabre djevojke pune povjerenja u volju Božju.

Ovaj događaj organizirala je Hrvatska Schönstattska obitelj u suradnji s Uredom za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, a susret je inicirala s. M. Ramona Sneider iz Schönstatta, koja je okupljenima predstavila o. Josefa Kentenicha, osnivača internacionalne Schönstattske obitelji.

On je odgoj mladih povjerio Majci Božjoj te su mladi s Njom ušli u uzajamni Savez ljubavi pod geslom 'Ništa bez Tebe – ništa bez nas!'. Sudionicima 'Noći svetišta' u Ivanovcima pojašnjeno je kako je Svetište u Ivanovcima nastalo iz Prasvetišta u Schönstattu (Njemačka), kao i da je iz toga Prasvetišta nastalo još oko 200 svetišta po cijelom svijetu. Marija se naziva Triput divna jer je Majka Božja, Majka Spasiteljeva i Majka naša, a cilj Pokreta je oblikovati ono božansko u čovjeku, pa su tako i sudionici ovoga susreta pozvani na svetost, služenje drugima te svjedočenje vlastitim životom. Mladi su imali zadatak napisati svoje nakane, ali i ono što su spremni učiniti za Gospu, i sve to ubaciti u 'vrč Svetišta'.

Večernji program započeo je procesijom i pjesmom Zbora mladih iz Bizovca, a središnji dio bilo je slavlje Saveza i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Susret je završio koncertom Alana Hržice i Molitvene zajednice 'Srce Isusovo'.

 

Fotogalerija
88
89
90
91
92
93
94
95

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije