Misa za domovinu u Slavonskom Brodu

Govoreći o žrtvi, koju su naši braniteji podnijeli fra Klaudio je posvjestio kako su se u Starom zavjetu prinosile žrtve paljenice i okajnice, dok mi danas prinosimo žrtvu naših branitelja.

download.jpg
Autor
B. Lukačević/Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
05.08.2017 16:08
Ususret Danu pobjede i domovinske zahvalnosti slavljena je u petak, 4. kolovoza u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu misa za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Pred domaćim župljanima, braniteljima, predstavnicima Grada i Brodsko-posavske župnaije te članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvodio ju je fra Klaudio Milohanović, gvardijan franjevačkog samostana.
 
Govoreći o žrtvi, koju su naši braniteji podnijeli u obrani Domovine fra Klaudio je posvjestio kako su se u Starom zavjetu dragome Bogu prinosile žrtve paljenice i okajnice, dok mi danas u zahvalu Gospodinu prinosimo žrtvu naših branitelja, koji su ono najvrednije, svoje živote položili na oltar Domovine. 
 
- Na uočnicu ovog velikog dana - Dana pobjede i zahvalanosti ova je sveta misa naša najveća zahvala i Gospodinu i našim poginulim braniteljima za njihovu žrtvu. Velika je milost da mi danas imamo svoju domovinu. Osjećaji naše tuge i zahvalnosti ipsrepleteni su osjećajima radosti, jer u njoj živimo slobodni i neovisni - zaključio je fra Kladuio i zajedno s pukom molio da Gospodin našim braniteljima udijeli svoj vječni mir, a Domovini blagoslov.  

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!