Predsjednica Grabar-Kitarović susrela se s Lenićem, župnikom brodske župe i svetišta Gospe Brze Pomoći

U okviru dvodnevnoga boravka na području Brodsko-posavske županije predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s Ivanom Lenićem.

zupnik-i-predsjednica.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
10.10.2018 11:39

Predsjednica se 9. listopada u svom izmještenom uredu u prostorima Županijske uprave u Slavonskom Brodu susrela s Ivanom Lenićem, župnikom brodske  župe i svetišta Gospe Brze Pomoći i dekanom Slavonskobrodskoga dekanata.

Nakon sažetoga upoznavanja s crkvenim ustrojstvom koje zahvaća područje te slavonske županije, a napose u Slavonskobrodskom dekanatu, dekan Lenić  ukratko je istaknuo značenje svetišta Gospe Brze Pomoći kao vrijedne duhovne oaze u tom dijelu domovine. Na život i pastoralno djelovanje u župama, te cjelokupni život stanovnika toga kraja, čemu je bio posvećen najveći dio razgovora, utječe bremenita stvarnost ovoga podneblja s izrazitom nezaposlenošću, odlaskom mladih i čitavih obitelji izvan Hrvatske, kao i nepovoljno demografsko stanje.

Dekan Lenić je podsjetio na trud koji daju svećenici potičući veću hrabrost kod ljudi u tom kraju unatoč teškoća. Također je izrazio potporu nastojanjima Predsjednice glede promicanja većega zajedništva i zdravijega dijaloga u hrvatskom društva, nasuprot podjela i drugih loših pojava, koje negativno utječu na društvenu klimu, pa i na mlade naraštaje. Susret je završio pozivom Predsjednici da jednom prigodom posjeti svetište Gospe Brze Pomoći u koje se sabire veliki broj hodočasnika, kako je bilo i dan prije ovoga susreta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!