Priznato Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS)

Mjesno bratstvo priznato je na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

sveco.jpg
Autor
Tiskovni ured Đakovačko-osječke biskupije/Laudato/L.Ž.
Fotograf
Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije
Objavljeno:
 
26.11.2019 08:46
Na večernjoj misi u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, u subotu, 23. studenoga službeno je priznato Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) sv. Antuna Padovanskog u Otoku, a izborna skupština održana je istog popodneva.

Misu je predvodio fra Dragutin Bedeničić, područni duhovni asistent OFS-a iz Osijeka; a koncelebrirali su fra Martin Dretvić, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata iz Vinkovaca te domaći župnik i duhovni asistent otočkog Mjesnog bratstva OFS-a, preč. Antun Knežević. Na misnom slavlju i izbornoj skupštini nazočili su i članovi Vijeća područnog bratstva OFS-a iz Osijeka, predvođeni ministrom Ankicom Šerić. Prije početka homilije fra Martin je pročitao Dekret nadbiskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije Đure Hranića o Kanonskom osnivanju Mjesnog franjevačkog bratstva u Otoku.

U homiliji je fra Dragutin, obraćajući se u prvom redu članovima Bratstva, rekao da je u Otoku već duga prisutnost franjevačke duhovnosti.

-  Sada želimo ući u vaše obitelji, želimo proslaviti onoga u kojega vjerujemo, onoga čiji blagdan sutra slavimo – Isusa Krista – Kralja svega stvorenja. Kroz ovo zavjetovanje sv. Franji želimo dokazati koliko smo svojim životom spremni slijediti Evanđelje. Ne smijemo zaboraviti ono što smo primili krštenjem. Moramo slijediti san sv. Franje: "Franjo, idi popravi moju crkvu!" Treba prihvatiti Isusa onako kako ga je prihvatio sv. Franjo. Mi franjevci moramo biti živo Evanđelje - naglasio je fra Dragutin.

Otočko bratstvo OFS-a od svojih početaka djelovalo je pod okriljem Mjesnog bratstva iz Iloka. Kako su sada stvoreni uvjeti za osamostaljenje, dogovorena je izborna skupština. Skupštinu je vodila ministra bratstva OFS-a iz Osijeka, Ankica Šerić. Nakon pozdravne riječi predložila je dnevni red i prešlo se na izbor potrebnih tijela Bratstva. Tajnim glasovanjem izabrano je vijeće Mjesnog bratstva sv. Antuna Padovanskog – Otok kojega čine: Niko Peranović kao ministar; Ivo Tufekčić kao doministar; Danica Mikšić kao tajnica; Tatjana Piljanović kao učiteljica novaka i Eva Miljak kao blagajnica. Članovi vijeća odmah su na skupštini položili zavjete određene Pravilnikom konstitucije.

Na kraju je fra Martin svima zahvalio i zamolio članove OFS-a da nesebično rade, međusobno surađuju na dobrobit cjelokupne franjevačke zajednice.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije