Psihosocijalne radionice za djecu

Prijavite svoje dijete najkasnije 2 dana prije održavanja radionice.

djeca.jpg
Autor
djos.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
djos.hr
Objavljeno:
 
14.07.2017 12:56

Savjetovališta Đakovačko–osječke nadbiskupije u Slavonskom Brodu organiziraju ciklus radionica za djecu kako bi pomogli roditeljima i olakšali osmišljavanje slobodnog vremena djece tijekom školskih praznika na zanimljiv, koristan i edukativan način.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, a cilj je kroz druženje i različite edukativne i kreativne aktivnosti potaknuti razvoj emocionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina. Svaki susret obuhvaća jedno od tematskih područja koje će se obraditi primjenom različitih aktivnosti - kao što su razmjena iskustava, igra, kreativne tehnike i vježbe.

Susreti će se odvijati tijekom ljetnog razdoblja u terminima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u trajanju od 18 do 19:30 sati. Mjesto održavanja radionica su prostori Savjetovališta (Kumičićeva 14, Slavonski Brod). Radionice će voditi djelatnici Savjetovališta. Neke od tema na radionicama uključuju razvoj pozitivne slike o sebi, razvoj samopoštovanja, upoznavanje s pravima i obvezama, prepoznavanje i izražavanje osjećaja, izražavanje mišljenja i komunikacija, nenasilno rješavanje sukoba, važnost prijateljstva, razvoj tolerancije, suradnje i međusobnog uvažavanja.

Raspored i teme održavanja radionica:

26. srpnja - Ja u zrcalu - tko sam ja?- razvoj pojma o sebi

9. kolovoza - Voljeti samoga sebe - razvoj strahopoštovanja

16. kolovoza - Danas se osjećam... i mogu to pokazati - prepoznavanje i izražavanje osjećaja i empatija

23. kolovoza - Govorim i slušam - razvoj komunikacijskih vještina govorenja i slušanja

30. kolovoza - Što kada se posvađamo? - nenasilno rješavanje sukoba

6. rujna - Suradnjom i tolerancijom do uspjeha - razvoj pozitivnih ponašanja u grupi, suradnje i tolerancije prema različitostima.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve polaznike. Poželjno je prijaviti dolazak djeteta najkasnije 2 dana prije održavanja radionice na kojoj želi prisustvovati.

Prijave na tel: 035/416 116 ili e-mail: son@djos.hr.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije