Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: Caritas jedini skrbi o beskućnicima!

Povod susreta bila je uspješna provedba trogodišnjeg projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“.

3.jpg
Autor
djos.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
djos.hr
Objavljeno:
 
05.12.2019 12:05

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije doc. dr. Drago Tukara susreo se u srijedu, 4. prosinca 2019. u Vikarijatu Osijek s Tatjanom Katkić Stanić, načelnicom sektora za koordinaciju politika i unaprjeđenje stručnog rada Centara za socijalnu skrb pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ivkom Kaurinović, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Osijek.

Povod susreta bila je uspješna provedba trogodišnjeg projekta „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“ u Centru za prihvat beskućnika Caritasa Osijek, koji je bio sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Načelnica Katkić Stanić pojasnila je kako se ovaj susret odvio u sklopu stručne edukacije ravnatelja u sustavu socijalne skrbi, a kojoj je neposredan povod bila nedavna tragična situacija u Centru za socijalnu skrb Đakovo.

Izrazila je zahvalnost Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koja je u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek osigurala prostor za ovu edukaciju.

- To je samo jedan od vidova suradnje koju uspješno ostvaruju ravnatelji lokalnih centra za socijalnu skrb i Nadbiskupija. Tu je i uspješan program rada s beskućnicima, projekt za koji se nadamo da će se uspjeti osigurati mogućnost da se provedba nastavi i dalje; kako bi i dalje to bio jedan od uspješnih programa te da se u svim segmentima osigura što bolja, kvalitetna suradnja za najpotrebitije.

Ravnateljica Kaurinović istaknula je izvrsnu suradnju s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije, naročito na skrbi o beskućnicima, ali i zbog rada Caritasove Pučke kuhinje u koju upućuju korisnike.

- Posebno ističem beskućnike jer ne znam što bismo bez Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je jedina institucija na cijelom ovom području koja skrbi o beskućnicima! - naglasila je Kaurinović.

Ravnatelj Tukara pojasnio je kako je na završetku trogodišnjeg projekta resocijalizacije beskućnika imao potrebu razgovarati s odgovornim osobama iz resornog ministarstva i Centra za socijalnu skrb Osijek kako bi se napravio osvrt na provedbu projekta te se razmislilo što učiniti u sljedećem razdoblju.

- Razgovarali smo o novoj mogućnosti, novom trogodišnjem projektu jer natječaj je izišao i mi ćemo se odazvati na taj natječaj te je u tijeku postupak promatranja što treba učiniti kako bismo zadovoljili kriterije - rekao je doc. dr. Tukara.

- Mogućnost razgovora pokazatelj je otvorenosti Ministarstva koje osjeća i iskazuje svoju solidarnost za potrebe čovjeka – beskućnika i ta otvorenost se pokazuje i u odnosu prema Centru za socijalnu skrb u Osijeku. Predstavnici ovih triju institucija susreli su se u Vikarijatu Osijek, zajednički promišljali i ocijenili da je projekt resocijalizacije dobar i da bi s njim trebalo nastaviti.

Susretu je nazočio i pomoćnik ravnatelja Caritasa, mr. Mišo Lukačević te voditeljica Centra za prihvat beskućnika Caritasa Osijek Olivera Balatinac. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije