Susret članova HKLD-a podružnice Osijek pred godišnje odmore

Liječnici, članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) podružnice Osijek, održali su svoj redoviti susret, prije ljetnog odmora.

Untitled-1.jpg
Autor
Tiskovni ured djos.hr /Laudato/A.K.K.
Fotograf
Tiskovni ured djos.hr
Objavljeno:
 
04.07.2019 11:18

Događanje je započelo u crkvi sv. Roka Misom koju je predslavio duhovnik podružnice dr. Stjepan Radić. Dr. Radić se u propovijedi osvrnuo na biblijska čitanja, aktualizirajući poruku nazočnim liječnicima. Tumačeći događaj biblijskog prikaza uništenja Sodome i Gomore, te s tim povezano pretvaranje Lotove žene u stup soli, duhovnik je pokušao pojasniti biblijsko poimanje kazne i time suda Božjeg ovdje na zemlji.

- Kazna u biblijskom smislu nikad nije izražaj Božjeg hira ili pak samovolje, jer bi On u tom slučaju sličio okolnim božanstvima. Kazna, u Svetom Pismu, uvijek ima u temelju pročišćenje i time duhovno sazrijevanje. Tako je i u ovom slučaju - objasnio je dr. Radić

Znamo kakve su se pošasti događale u Sodomi i Gomori, međutim', nastavio je dr. Radić, međutim ako promotrimo dublje, tada ćemo vidjeti kako je zapravo na primjeru Lotove žene, izražen čin nepovjerenja prema Bogu, rekao je propovjednik.

- I dalje, je često znatiželja povod za mnogo veće grijehe. Tako primjerice početni stadiji sudjelovanja u kleveti jest upravo nekontrolirana znatiželja kojoj nismo mogli odoljeti. Ipak, valja imati i sljedeće na umu: nije svaka znatiželja grješna prigoda. Postoje i one pozitivne, a liječnici to vrlo dobro znaju. Naime, to su situacije u kojima oni određuju dijagnozu te 'znatiželjno' propituju svaki aspekt bolesti - pojasnio je dr. Radić.

Nakon euharistijskog slavlja, liječnici su se uputili u Nadbiskupski vikarijat na druženje i dogovor budućih aktivnosti.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!