U župi Dobrog Pastira u Đakovu održan oratorij za djecu i mlade

Ljetni oratorij za djecu i mlade održan u župi Dobrog Pastira u Đakovu pod nazivom: 'Sve(t) ili ništa' okupio je sedamdesetak djece i dvadesetak mladih iz župe.

đak.jpg
Autor
IKA/Laudato/A.K.K.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
06.07.2019 13:55

Glavnu animaciju vodili su dvojica bogoslova Hrvatske salezijanske provincije Marijan Zovak iz Osijeka i Karlo Ćuk iz Zagreba, uz suradnju i pomoć animatorice Marije Janeš iz Rijeke.

Program je započeo u nedjelju 30. lipnja susretom s mladima koji su preuzeli animiranje i vođenje oratorija. Oni su zajedno s gostima u ponedjeljak 1. srpnja prijepodne pripremili sve što je potrebno za dane ljetnog oratorija. Kao i prijašnjih godina djeca i mladi podijelili su se u četiri skupine te je svaka skupina odabrala ime, izradila svoju zastavu te poklik kojim su se predstavljali.

Oratorij je imao osmišljen prijepodnevni i poslijepodnevni dio. Svaki dio započinjao je i završavao molitvom. A dani su bili ispunjeni kratkim poučnim skečevima, katehezama, razgovorom, radionicama, plesom i igrama. Na koncu su se sve grupe susrele u Biskupskom dvoru s nadbiskupom Đurom Hranićem. Nadbiskup je izrazio posebnu radost zbog velikog broja djece te osobito mladih koji su se uključili u oratorij.

Posljednjeg dana oratorija u četvrtak 4. srpnja slavljena je zajednička večernja misa na kojoj su sudjelovali djeca i mladi, zajedno s nekolicinom roditelja i članova obitelji. Nakon mise uslijedio je završni program: proglašenje pobjednika te druženje u dvorištu župe.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!