Zlatni pir "Dide i Babanice"

50. obljetnicu braka proslavili su Jozo i Anica Živković u Kućancima.

a.jpg
Autor
Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije/Laudato/L.Ž.
Fotograf
Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije
Objavljeno:
 
30.11.2019 09:43
U nedjelju 24. studenoga 2019. godine 50. obljetnicu braka i svoj zlatni pir proslavili su Jozo i Anica Živković ili "Dida i Babanica" kako ih svi od milja zovu, iz Kućanaca – Župa sv. Grgura Velikog, pape Šljivoševci. Misno slavlje u filijalnoj crkvi sv. Mateja, apostola i evanđeliste u Kućancima predvodio je fra Zoran Bibić, gvardijan franjevačkog samostana u Našicama, uz sudjelovanje vlč. Slavka Kovačevića, župnika iz Šljivoševaca.
 
Fra Zoran, inače Anicin nećak, tom je prilikom čestitao slavljenicima te podsjetio na važnost sakramenta braka, vjere i zajedništva, ali i uzajamnog poštovanja i razumijevanja. "Život im nije bio nimalo lak, ali oni se nisu nikad pokolebali već su nesebično pružali ljubav i potporu jedno drugom", istaknuo je fra Zoran. Prisjetio se i svojih posjeta teti Anici i tetku Jozi koji su ga uvijek toplo i srdačno primili i ugostili te ih usporedio s Martom i Marijom pri čemu je njegova teta Anica bila Marta u pravom smislu.
 
Supružnici Jozo i Anica Živković svoje bračne zavjete obnovili su pred vlč. Kovačevićem, koji je tom prilikom naglasio da brak Joze i Anice može biti uzor svim mladim bračnim parovima.
 
- Pogotovo onima koji tek ulaze u bračnu zajednicu, posebno u današnjem vremenu kada su izgubljene i posrnule brojne društvene, moralne i vjerske vrijednosti, kada je doživjeti i deset godina braka i zajedničkog života postalo gotovo nemoguće. Vrlo je malo onih koji dočekaju zajedno 30, 40, 50 i više godina braka. Ovo dvoje supružnika pokazalo je svojim primjerom kako se unatoč brojnim iskušenjima i životnim nedaćama, samo tolerancijom, međusobnim poštovanjem, ali i beskrajnom vjerom u Boga mogu savladati sve životne prepreke – istaknuo je vlč. Kovačević.
 
Na kraju misnog slavlja fra Bibić i vlč. Kovačević čestitali su slavljenicima i poželjeli im još dugo zajedničkih godina te poklonili plakete kao uspomenu na ovaj događaj. Čestitkama su se pridružili i mnogobrojni vjernici okupljeni na misnom slavlju. Slavlje i gozba, s oko 130 gostiju, nastavljeno je u mjesnom domu u Kućancima, za što su se pobrinuli rodbina, gosti, susjedi i prijatelji jubilaraca, kao zahvalu za njihovu nesebičnu ljubav.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije