Podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima Bjelovarsko-križevačke biskupije

Mandate dobilo trideset vjeroučitelja.

IKA.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
02.09.2017 12:58

Tradicionalni susret vjeroučitelja Bjelovarsko-križevačke biskupije na početku nove školske godine, održan je u utorak 29. kolovoza u bjelovarskoj katedrali Svete Terezije Avilske.
Susret je započeo svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio generalni vikar biskupije mons. Stjepan Ptiček uz koncelebriraciju vlč. Mireka Hrvojića, predstojnika biskupijskog Katehetskog ureda. Nikad većem broju vjeroučitelja pridružilo se šest svećenika koji pastoralno djeluju kao vjeroučitelji u školama i koji su također koncelebrirali misnom slavlju.

- U Evanđelju smo vidjeli Ivana Krstitelja koji je zbog vjernosti Istini položio svoj život. I danas situacija nije ništa drugačija: s jedne su strane oni koji su za Istinu, ali i oni koji sve rade protiv te Istine. No, Istina je onaj put koji danas pred vas dragi vjeroučitelji Krist stavlja, budući da je On sam Istina. Baš zbog toga, uza sve poteškoće nema ništa ljepše nego s Bogom izgrađivati čovjeka; onog istog čovjeka kojega je Bog stvorio i od kojeg očekuje da uz njega prione. Neka vam Isusove riječi i životni stav budu trajno ohrabrenje u svemu što budete činili – rekao je mons. Ptiček u homiliji, ističući važnost uloge vjeroučitelja u suvremenom svijetu i školskom sustavu.

Prije podjele završnog blagoslova, uslijedila je svečanost dodjele kanonskih mandata. Ove je godine mandate iz ruku predstojnika Hrvojića dobilo trideset vjeroučitelja: četvero vjeroučitelja trajni mandat, a njih dvadeset i šest mandat na određeno vrijeme. Predstojnik Hrvojić je na kraju svim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima poželio obilje Božjeg blagoslova i uspjeha u njihovu predanu i odgovornu radu. Još jednom je istaknuo činjenicu kako mandat nije pravo za koje se netko natječe, već prvenstveno milost; jer, nema ništa ljepše nego imati Boga u sebi i dijeliti ga drugima.

Nakon svečane euharistije, vjeroučitelji su se susreli s predstojnikom Hrvojićem i ostalim svećenicima. Okupljeni su dobili potrebne informacije i smjernice vezane uz stručna usavršavanja i ostale aktivnosti koje vjeroučitelje očekuju u novoj školskoj godini. Ugodno druženje poslužilo je i za iznošenje i prenošenje iskustava iz svakodnevnog rada.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!