Caritasova akcija: 'Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi'

Caritas Dubrovačke pokreće akciju 'Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi' kojom se želi pomoći stanovništvu afričkog kontinenta čiji južni i istočni dio je pogođen velikim sušama.

7.jpg
Autor
Angelina Tadić/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Pxhere
Objavljeno:
 
26.06.2020 15:36

Iz dana u dan situacija je sve teža te tim područjima prijeti velika humanitarna katastrofa, na što su upozorili i afrički biskupi. Stoga će se naredne nedjelje putem milodara na Misama na području Dubrovačke biskupije prikupljati novčana pomoć za Zimbabwe, jednu od država s čijim Caritasom je Caritas Dubrovačke biskupije uspostavio vezu kako bi se informirao o situaciji na terenu.

Vjernike na ovu akciju potiče i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pismom u kojem podsjeća kako je biskupija s vjernicima tijekom proteklih godina, sudjelujući u akcijama koje je organizirao biskupijski Caritas, više puta pomagala raznim narodima u Africi.

- Premda se i sami nalazimo u složenoj ekonomskoj situaciji, ne možemo ostati gluhi na vapaj naše gladne braće i sestara, stoga smo odlučili da biskupijski Caritas pokrene projekt prikupljanja novčane pomoći za glađu ispaćeni narod Zimbabwea - rekao je biskup Uzinić.

Prema posljednjim podacima, koje je u siječnju 2020. objavio Svjetski program za hranu (WFP), ukupno 5,5 milijuna stanovnika ruralnih područja i 2,2 milijuna stanovnika u urbanim područjima te zemlje trpi zbog ozbiljne nestašice hrane. Osim toga, uslijedili su i problemi vezani uz pandemiju koronavirusa pa su biskupi Zimbabwea uputili poziv za pomoć 'na kojeg se ne možemo oglušiti'.

Na kraju pisma dubrovački biskup potiče svećenike i vjernike biskupijske zajednice da se, sukladno mogućnostima, uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno pomogli našoj gladnoj braći i sestrama.

Za one koji žele uplatiti pomoć mogu to učiniti putem računa otvorenog u OTP banci. Naziv računa je: CARITAS DU, PRIKUPLJANJE POMOĆI, a broj računa: HR3924070001500003665 uz naznaku ZA ZIMBABWE.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!