'Vikat ću sa krovova': Preko razglasa pušta duhovne pjesme i predvodi klanjanje

Želi vjernike podsjetiti da najviše trebaju imati povjerenja u Boga bez obzira koliko su uplašeni.

13.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
30.03.2020 15:06

Svećenik don Alen Keri jedan je od mnogih koji u trenutnoj situaciji na kreativan način želi doprijeti do svojih župljana.

Možemo reći da je on otišao 'korak naprijed'. On, naime, nastoji svakodnevno preko razglasa predvoditi molitvu poslije čega pušta duhovne pjesme različitih izvođača. Potom predvodi klanjanje na balkonu župne kuće s izloženim Presvetim.

- Kao što kaže ova pjesma koju stalno puštam 'Vikat ću sa krovova', na to smo pozvani pa možda i ovako u jednom neobičnom smislu - kazao je kroz smijeh ovaj župnik pelješkog mjesta Trpanj u videu na svom Facebook profilu.

Ovim kreativnim načinom želi da vjernici dobiju snagu i hrabrost te ih želi podsjetiti da najviše trebaju imati povjerenja u Boga bez obzira koliko su uplašeni.

- Žao mi je što ne mogu pokriti sve, da svi u Trpnju mogu čuti i priključiti se, ali koliko uspijete - kazao je don Alen nabacivši na šalu kako ga zbog ovoga u pozitivnom duhu nazivaju 'hodžom'.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije