Dubrovačka biskupija će ove nedjelje skupljati milostinju za siromašne

Odredba je to dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića koju je uputio župama i samostanima.

7.jpg
Autor
dubrovacka-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
15.11.2019 13:33

Milostinja za siromašne prikupljat će se u svim župama i kapelama na području Dubrovačke biskupije u nedjelju, 17. studenog 2019., kada Katolička Crkva slavi 3. Svjetski dan siromašnih.

Odredba je to dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića koju je uputio župama i samostanima koje također poziva da se pridruže ovoj inicijativi. Propovjednike je također zamolio da glavne naglaske Papine poruke prenesu vjernicima u svojim homilijama na tu nedjelju, kako bi se i na taj način uključili u proslavu Svjetskog dana siromašnih.

Na nedjelju Krista Kralja, 20. studenog 2016., završavajući izvanredni jubilej milosrđa, papa Franjo uputio je apostolsko pismo „Misericordia et misera“ u kojem je izrazio želju da cijela Crkva na 33. nedjelju kroz godinu proslavi Svjetski dan siromašnih te je napisao: „Bit će to najdostojnija priprava za proslavu svetkovine Isusa Krista Kralja svega svijeta, koji se poistovjetio s malenima i siromašnima i koji će nas suditi po djelima milosrđa (usp. Mt 25, 31-46).“

Ovaj dan nam posvješćuje da je siromaštvo u samom srcu Evanđelja, i da, sve dok Lazar leži na vratima naših domova, ne može biti pravde niti društvenog mira, stoji u pozivu dubrovačkog biskupa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!