Dubrovački biskup reagirao zbog oskvrnjenja crkve na Jezuitima

Isusovačka crkva sv. Ignacija, jedna je od najljepših crkava u cijelom Dubrovniku.

IMG_3409.JPG
Autor
misija.slobodnadalmacija.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr/Laudato
Objavljeno:
 
07.03.2018 17:24

Dubrovački biskup Mate Uzinić reagirao je zbog fotografiranja nage žene u isusovačkoj crkvi sv. Ignacija, koje se dogodilo u  sklopu snimanja jednog njemačkog dokumentarnog filma.

Neprijatelj Crkve neumorno radi, a da je odabrao vrijeme Korizme, kada su vjernici pozvani u tišini intenzivnije razmišljati o Kristovoj muci i smrti, na ozbiljnost i pokoru, ovom blasfemijom teško su povrijeđeni vjernički osjećaji.

O svemu se oglasio i sam biskup Uzinić.

- Duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati, napisao je dubrovački biskup Mate Uzinić osvrnuvši se tako na fotografije gole žene nastale unutar crkve na Jezuitima. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine'! - napisao je biskup Uzinić na svom Facebook profilu.

Nakon objave biskup je dobio podršku brojnih vjernika, a među komentarima se našao i onaj don Vinka Puljića iz misije u njemačkom Siegenu.

- Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Siegen da medijski i pravno reagirate! Večeras su me zvali vjernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni time što se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da ''ne znaju što čin''”… znaju, znaju, itekako znaju… Namjerno ciljana Sodoma…! Namjerno oskvrnjuju Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db! - napisao je Puljić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana dubrovački fotograf Stijepo Brbora surađivao je s njemačkom tv ekipom Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin na snimanju studentskog dokumentarnog filma The Color Nude o kojoj je pisao Dubrovački vjesnik, i u kojem su kao scenografiju odabrali dubrovačke crkve, ali i brojne lokacije na otvorenome, poput dubrovačkih zidina.

Ova crkva sv. Ignacija, svoja vrata drži otvorena tijekom cijelog dana za osobnu molitvu i posjete. Biskupija za snimanje nije dala suglasnost čime je oskvrnjena i zloupotrijebljena svetost sakralnih zgrada.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije